« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Monica Macovei solicită clarificări din partea lui Robert Cazanciuc ref. schimbarea procedurii de numire a procurorilor cu funcții de conducere. UPDATE: Răspunsul CSM ref. încălcarea MCV
30.07.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

30 iulie 2015: Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 29 iulie 2015, un comunicat cu privire la avertizările lansate în spaţiul public de europarlamentarul Monica Macovei în legătură cu posibila încălcare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

CSM susține că propunerile discutate în Comisia nr. 1 a CSM, referitoare la modificarea procedurilor de numire în funcţie a procurorului general, procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT, a adjuncţilor acestora şi a şefilor de secţii sunt în acord cu procedurile de numire în funcţiile de conducere la ÎCCJ şi cu recomandarea expresă a Comisiei Europene, lucru subliniat și de Comisia Europeană în ultimul raport MCV.

***

29 iulie 2015: Europarlamentarul Monica Macovei i-a solicitat marți, 28 iulie 2015, lui Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, să declare dacă a avut vreo implicare în schimbarea procedurii de numire a procurorilor cu funcții de conducere, informează ziare.com.

Monica Macovei: ”Orice modificare a actualei proceduri de numire a procurorului general, procurorilor șefi de la DNA și DIICOT, a adjuncților acestora și a șefilor de secții încalcă Mecanismul de Cooperare și Verificare și este o acțiune împotriva intereselor României, inclusiv acela de a intra în spațiul Schengen. Informațiile din presă, potrivit cărora la această întâlnire s-a discutat inclusiv despre schimbarea procedurii de numire a procurorilor cu funcții de conducere, sunt îngrijorătoare.
Îi solicit ministrului Cazanciuc să spună dacă a propus sau dacă susține schimbarea procedurii de numire a procurorilor cu funcții de conducere de la DNA, DIICOT și Parchetul General. Îi solicit, totodată, să recitească condiționalitatea nr.3 din domeniul anticorupție din MCV în forma ei completă. Din acest punct de vedere, orice încercare de modificare a procedurii de numire a procurorilor cu funcții de conducere este o acțiune împotriva intereselor României, care va determina un alt raport negativ al Comisiei Europene și îndepărtarea tot mai mult a României de spațiul Schengen și de imaginea unei țări cu onoare, care își respectă angajamentele.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.