Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

DLA PIPER DINU asistă grupul Origin Enterprises la preluarea Redoxim şi Comfert


29 iulie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DLA PIPER DINU a asistat grupul Origin Enterprises în procesul de achiziţie a companiilor româneşti Redoxim și Comfert, tranzacţii menite să marcheze intrarea pe piaţa din România a grupului irlandez.

Redoxim, cu sediul în Timișoara, fondată în 1991, este un important furnizor de servicii şi produse pentru fermieri care deserveşte aproximativ 2.000 de clienți printr-o rețea de distribuție de 55 de puncte de vânzare cu amănuntul. Origin va achiziţiona 100% din Redoxim, tranzacţia urmând a fi finalizată în următoarele două luni. Asistenţa vânzătorilor a fost asigurată de BDO Auditors & Business Advisors (Dan Ştirbu, Partener).

Comfert, cu sediul în Bacău, fondată în 1998, este un alt important distribuitor de îngrăşăminte, operând o rețea de distribuție care deserveşte aproximativ 1.900 de clienți din domeniul agricol. Origin va achiziționa 100% din Comfert, tranzacția fiind supusă unor condiții, incluzând primirea aprobării din partea Consiliul Concurenței, și este de așteptat să se finalizeze în cursul lunii octombrie 2015.

Tranzacţiile au fost coordonate de Marian Dinu – Country Managing Partner şi Paula Corban-Pelin – Counsel. Din echipa de avocaţi au făcut parte: Nastasia Dumitru – Associate, Corporate/M&A; Ioana Popescu – Associate, Corporate/M&A; Cristian Vlaicu – Senior Associate, Banking; Tudor Nedelea – Tax Director, Alin Buftea – Partner, Real Estate; Elena-Monica Preoţescu – Managing Associate, Employment.

Tranzacţiile au reprezentat un proces complex care a necesitat cunoaşterea detaliată a industriei şi a specificului business-ului celor două societăţi. Printre provocările procesului s-au numărat coordonarea tuturor părţilor implicate în cele două tranzacţii (ex.: consultanţi juridici, consultanţi financiari, instituţii bancare etc.) şi semnarea ambelor achiziţii într-un timp extrem de scurt. Planificarea eficientă, experienţa şi creativitatea echipei DLA PIPER DINU au fost printre elementele determinante în succesul acestui proces.

Referitor la aceste tranzacţii, Marian Dinu, Country Managing Partner, a subliniat: ”Echipa DLA PIPER DINU este încântată să asiste Origin Enterprises la intrarea sa pe piața din România. Negocierea a două tranzacții complexe în paralel și semnarea lor în succesiune rapidă, una după alta, a fost o provocare la înălţimea căreia ne-am ridicat cu succes. Suntem încrezători că aceste achiziţii vor ajuta Origin Enterprises în atingerea obiectivelor sale de dezvoltare, oferindu-le în acelaşi timp fermierilor români mai mult sprijin pentru îmbunătățirea randamentelor, reducerea riscurilor și dezvoltarea afacerii lor în mod profitabil și durabil.”

Paula Corban-Pelin, Counsel, a adăugat: ”Un alt aspect important în contextul celor două tranzacţii a fost factorul uman, spiritul de echipă, precum şi colaborarea strânsă dintre client şi avocaţi.”

Despre DLA PIPER DINU

DLA PIPER este o firmă internaţională de avocatură cu birouri în peste 30 de ţări din Europa, Statele Unite ale Americii, Asia-Pacific și Orientul Mijlociu, care oferă servicii de asistență juridică pentru clienţii săi din întreaga lume. DLA PIPER deține un birou local în România din noiembrie 2008 și are o echipă de 45 de avocați și consultanți fiscali cu pregătire și experiență internațională.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii