« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

DLA PIPER DINU asistă grupul Origin Enterprises la preluarea Redoxim şi Comfert
29.07.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

DLA PIPER DINU a asistat grupul Origin Enterprises în procesul de achiziţie a companiilor româneşti Redoxim și Comfert, tranzacţii menite să marcheze intrarea pe piaţa din România a grupului irlandez.

Redoxim, cu sediul în Timișoara, fondată în 1991, este un important furnizor de servicii şi produse pentru fermieri care deserveşte aproximativ 2.000 de clienți printr-o rețea de distribuție de 55 de puncte de vânzare cu amănuntul. Origin va achiziţiona 100% din Redoxim, tranzacţia urmând a fi finalizată în următoarele două luni. Asistenţa vânzătorilor a fost asigurată de BDO Auditors & Business Advisors (Dan Ştirbu, Partener).

Comfert, cu sediul în Bacău, fondată în 1998, este un alt important distribuitor de îngrăşăminte, operând o rețea de distribuție care deserveşte aproximativ 1.900 de clienți din domeniul agricol. Origin va achiziționa 100% din Comfert, tranzacția fiind supusă unor condiții, incluzând primirea aprobării din partea Consiliul Concurenței, și este de așteptat să se finalizeze în cursul lunii octombrie 2015.

Tranzacţiile au fost coordonate de Marian Dinu – Country Managing Partner şi Paula Corban-Pelin – Counsel. Din echipa de avocaţi au făcut parte: Nastasia Dumitru – Associate, Corporate/M&A; Ioana Popescu – Associate, Corporate/M&A; Cristian Vlaicu – Senior Associate, Banking; Tudor Nedelea – Tax Director, Alin Buftea – Partner, Real Estate; Elena-Monica Preoţescu – Managing Associate, Employment.

Tranzacţiile au reprezentat un proces complex care a necesitat cunoaşterea detaliată a industriei şi a specificului business-ului celor două societăţi. Printre provocările procesului s-au numărat coordonarea tuturor părţilor implicate în cele două tranzacţii (ex.: consultanţi juridici, consultanţi financiari, instituţii bancare etc.) şi semnarea ambelor achiziţii într-un timp extrem de scurt. Planificarea eficientă, experienţa şi creativitatea echipei DLA PIPER DINU au fost printre elementele determinante în succesul acestui proces.

Referitor la aceste tranzacţii, Marian Dinu, Country Managing Partner, a subliniat: ”Echipa DLA PIPER DINU este încântată să asiste Origin Enterprises la intrarea sa pe piața din România. Negocierea a două tranzacții complexe în paralel și semnarea lor în succesiune rapidă, una după alta, a fost o provocare la înălţimea căreia ne-am ridicat cu succes. Suntem încrezători că aceste achiziţii vor ajuta Origin Enterprises în atingerea obiectivelor sale de dezvoltare, oferindu-le în acelaşi timp fermierilor români mai mult sprijin pentru îmbunătățirea randamentelor, reducerea riscurilor și dezvoltarea afacerii lor în mod profitabil și durabil.”

Paula Corban-Pelin, Counsel, a adăugat: ”Un alt aspect important în contextul celor două tranzacţii a fost factorul uman, spiritul de echipă, precum şi colaborarea strânsă dintre client şi avocaţi.”

Despre DLA PIPER DINU

DLA PIPER este o firmă internaţională de avocatură cu birouri în peste 30 de ţări din Europa, Statele Unite ale Americii, Asia-Pacific și Orientul Mijlociu, care oferă servicii de asistență juridică pentru clienţii săi din întreaga lume. DLA PIPER deține un birou local în România din noiembrie 2008 și are o echipă de 45 de avocați și consultanți fiscali cu pregătire și experiență internațională.

 
Secţiuni: Corporate, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD