Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Numarul EORI pentru operatorii economici

23.02.2009 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII
Newsletter
Instagram
Facebook

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 106 din 20 februarie 2009 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 691/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice privind inregistrarea si identificarea operatorilor economici stabiliti in Romania. 

Incepand cu data de 23 februarie 2009, operatorii economici, care, in cadrul activitatilor lor profesionale, exercita activitati reglementate de legislatia vamala, stabiliti in Romania, vor solicita la autoritatea vamala atribuirea numarului de inregistrare si identificare, denumit EORI.

In vederea derularii in conditii optime a operatiunilor vamale dupa data de 1 iulie 2009, in perioada 23 februarie – 31 martie 2009 Autoritatea Nationala a Vamilor constituie baza de date nationala EORI initiala, care se transmite Comisiei Europene.  

Operatorii economici interesati, stabiliti in Romania, care doresc sa fie inclusi in aceasta baza de date, vor solicita atribuirea numarului EORI in perioada 23 februarie – 31 martie 2009. 

Acordarea numarului EORI se face pe baza unei cereri al carei model este prevazut in anexa la normele tehnice 

Operatorii economici carora le-a fost acordat un numar EORI au obligatia sa notifice directia regionala pentru accize si operatiuni vamale care a atribuit numarul EORI asupra modificarii oricarora dintre datele cuprinse in cerere si documentele anexate la aceasta.  

Numarul EORI este unic si valabil in relatiile cu toate autoritatile vamale de pe teritoriul Uniunii Europene.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII
SSA

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Numarul EORI pentru operatorii economici”

  1. Alex spune:

    ce se intampla deca cererea de atribiura a unui astfel de numar a fost depusa in luna 06 si nu in perioada mentionata mai sus

    Multumesc pt un raspuns

  2. Anonim spune:

    Numerul EORI a inceput sa fie atribuit, pe baza cererilor depuse de operatorii economici, din februarie 2009 si se va continua atribuirea acestor numere fara nicio restrictie! Consultati siteul administratiei vamale, http://www.customs.ro , pentru a afla ultimele modificari in acest domeniu. In prezent exista peste 10.000 (zece mii) de asemenea numere atribuite in Romania.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate