Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României

CLIFFORD CHANCE, partener la Young Arbitrators Match. Bucureștiul se numără printre cele 12 birouri care vor susține proiectul
30.07.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Arbitraj, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Firma internațională de avocatură CLIFFORD CHANCE este sponsor al ediției Young Arbitrators Match (YAM) 2016, o competiție ce oferă tinerilor avocați specializați în arbitraj oportunitatea de a redacta (și argumenta) o decizie arbitrală pentru un dosar în baza unei probleme analizate în cadrul concursului internațional Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2015, competiția fiind bazată pe corespondență procedurală relevantă și schimburi de cereri scrise și dovezi între cele două părți implicate în litigiu. În acest an, litigiul vizează comerțul de mărfuri.

Birourile CLIFFORD CHANCE din Paris, Londra, Amsterdam, Varșovia, Hong Kong, Milano, Roma, Dusseldorf, Munchen, Frankfurt, București și Perth vor susține această competiție ce devine un eveniment important pentru comunitatea internațională de arbitraj.

Inițiativa aparține comunității Tinerilor Practicieni în Arbitraj din Paris (PVYAP), iar ediția inaugurală a proiectului YAM a fost votată drept „Inovația Anului” în februarie 2014 la premiile Global Arbitration Review (GAR). De asemenea, PVYAP a primit premiul Rising Star din partea rețelei internaționale de arbitraj OGEMID în 2013, pentru contribuția sa la dezvoltarea tinerelor talente din practica de arbitraj.

La prima ediție YAM au participat peste 110 candidați din 37 de țări diferite, evenimentul atrăgând atenția comunității internaționale de arbitraj.

Sesiunea de înregistrare pentru a doua ediție a început pe 15 iulie și se închide pe 30 septembrie 2015. Juriul din acest an, coordonat de Margarita Louis Dreyfus (Grupul Louis Dreyfus), este format din:
– Anthony Charlton, Partener, Deloitte
– Coralie Darrigade, Partener, Shearman & Sterling LLP
– José Ricardo Feris, Secretar General Adjunct, Curtea Internațională de Arbitraj ICC
– Simon Greenberg, Partener, CLIFFORD CHANCE
– Wendy Miles QC, Partener, Boies, Schiller & Flexner LLP
– Christophe Seraglini, Profesor, Partener, Betto Seraglini.

O parte din suma încasată ca taxă de participare va fi donată ONG-ului internațional Avocats Sans Frontières („Avocați fără Frontiere”).

„Sunt onorat să fac parte din juriul ediției 2016”, spune Simon Greenberg, partener CLIFFORD CHANCE. „Ediția anterioară s-a evidențiat prin spritul său inovator, originalitatea și calitatea deciziilor date de tinerii practicieni, precum și prin competența echipei de organizare. Acest eveniment este o trambulină pentru noile talente din practica de arbitraj, oferindu-le foarte multă vizibilitate”.

Simona Neagu

Simona Neagu

Simona Neagu, Counsel CLIFFORD CHANCE BADEA și coordonator al practicii de Litigii și Arbitraje de la București, a adăugat: „Biroul nostru a fost implicat și asistă în cazuri complexe de arbitraj internațional. Practica noastră este într-o permanentă dezvoltare și consolidare, beneficiind atât de experiența internațională, cât și de implicarea directă a colegului nostru, Vlad Peligrad, arbitru. Orice proiect menit să împărtășească experiențe și să mobilizeze comunitatea internațională de arbitraj este binevenit. YAM încurajează interacțiunea dintre diferite generații de litigatori și arbitrii, stimulează schimbul de idei, creativitatea și entuziasmul tinerelor talente, motivând foarte mult practicienii tineri, din palierul de mijloc al caselor de avocatură”.

Vlad Peligrad

Vlad Peligrad

Vlad Peligrad, PhD, LL.M., Counsel, spune: „În contextul în care peisajul economic și comercial devine tot mai complex și globalizat, investitorii resimt din ce în ce mai mult presiunea, dar și avantajele alinierii la standardele internaționale, inclusiv în ceea ce privește modul de soluționare a conflictelor comerciale. Tot mai multe companii recurg la curți internaționale de arbitraj pentru a-și soluționa conflicte cu parteneri de afaceri sau instituții guvernamentale, având în vedere, în cele mai multe cazuri, avantajul alegerii arbitrilor de către părțile aflate în litigiu din rândul unor profesioniști cu vastă experiență internă și internațională în variate domenii de activitate. În ultima perioadă, numărul cazurilor de arbitraj care implică România și companii active în România a crescut, ceea ce denotă mai multă încredere în această formă de soluționare a disputelor. Din experiența mea, avocații de litigii care își doresc o carieră internațională trebuie să se familiarizeze obligatoriu cu practicile de referință din domeniul arbitrajului. Orice inițiativă în domeniu care ar permite generațiilor tinere accesul la asemenea practici este de lăudat și de susținut. Inițiativa YAM este o oportunitate pe care tinerii litigatori nu ar trebui să o rateze.”

Mai multe detalii privind competiția sunt disponibile pe pagina oficială a proiectului.

Despre CLIFFORD CHANCE

CLIFFORD CHANCE este una dintre cele mai importante firme globale de avocatură, cu poziționare geografică și resurse semnificative pe cinci continente. Fiind un parteneriat pe deplin integrat la nivel global, cultura organizațională a CLIFFORD CHANCE se bazează pe stilul de lucru abordabil, în echipă. Obiectivul nostru este să depășim întotdeauna așteptările clienților noștri, care provin din cele mai variate zone ale mediului corporatist (comercial, financiar și industrial), sectorul guvernamental, instituții de reglementare, entități comerciale și organizații non-profit. Oferim clienților noștri consultanță juridică la cel mai înalt nivel, combinând standardele globale ale firmei cu expertiza specializată la nivel local.

Numele CLIFFORD CHANCE apare în cele mai multe clasamente transfrontaliere Tier 1 din ghidul Chambers Global 2015, comparativ cu alte case de avocatură. Această analiză independentă ia în considerare abilitățile juridice, conduita profesională, calitatea serviciului oferit clienților, gradul de cunoaștere și experiența în ariile de practică; ghidul conferă CLIFFORD CHANCE recunoaștere la cel mai înalt nivel în ceea ce privește amploarea expertizei și consecvența prin calitatea asistenței oferite la nivel global.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti