Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Limitele devoluțiunii în apel


3 august 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel București a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 295 alin. 1 C. proc. civ., limitele devoluţiunii în apel sunt date de criticile pe care apelantul a înţeles să le aducă hotărârii primei instanţe, precum şi faptul că, potrivit dispoziţiilor art. 294 alin. 1 din C. proc. civ., părţile nu sunt îndreptăţite să formuleze cereri noi în faţa instanţei de apel. În aceste condiții, stabilirea, de către instanţa de apel, a unui obiectiv al expertizei topo, încuviinţate în această etapă procesuală în sensul de a se identifica limita de hotar între proprietatea recurentului pârât şi cea a intimatului reclamant, şi formularea de către expert a unui răspuns la obiectivul astfel stabilit nu pot avea ca efect lărgirea limitelor devoluţiunii în apel, în condițiile în care instanţa de fond nu a fost învestită cu o cerere în sensul stabilirii liniei de hotar între cele două proprietăţi, criticile formulate în apel neavând aptitudinea de a conduce la pronunţarea unei soluţii în sensul modificării delimitării ce marchează hotarul între cele două imobile. (Decizia civilă nr. 1088 din 24 iunie 2014 pronunţată în recurs de Secția a III-a civilă și pentru cauze cu minori și de familie Curții de Apel București având ca obiect obligația de a face, potrivit portalului instanțelor)

Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii