BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Normele tehnice ref. medicamentele compensate

03.03.2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 123 din 27 februarie 2009 a fost publicat Ordinul comun nr. 224/336/2009 al ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a Programului pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor pentru pensionarii cu venituri realizate numai din pensii de pana la 600 lei/luna.

Normele stabilesc ca medicamentele acordate in cadrul Programului pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor pentru pensionarii cu venituri realizate numai din pensii de pana la 600 lei/luna se elibereaza de orice farmacie care este in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, pe baza de prescriptie medicala distincta, emisa de medicii de familie.

In acest sens, farmaciile au obligatia de a elibera medicametele in cadrul Programului indiferent de casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta asiguratul, in conditiile in care se afla in relatii contractuale cu casa de asigurari de sanatate cu care se afla in contract medicul de familie primitor. De asemenea, se stabileste ca in cazul in care primitorul renunta la anumite medicamente cuprinse in prescriptia medicala, acestea se anuleaza, nefiind permisa eliberarea altor medicamente din farmacie in cadrul sumei respective.

In vederea decontarii medicamentelor compensate cu 90% din pretul de referinta acordate, farmaciile vor intocmi un borderou centralizator, care va cuprinde evidentiata distinct suma reprezentand 50% din pretul de referinta suportata din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si suma reprezentand 40% din pretul de referinta suportata din transfer de la bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week