Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Cerere de reexaminare ref. modificarea legii privind organizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta
05.03.2009 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Comunicat Administratia Prezidentiala:

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis miercuri, 4 martie a.c., Parlamentului Romaniei, in temeiul articolului 77 alineatul 2 din Constitutia Romaniei, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de stiinta din Romania.

Va transmitem textul integral al cererii:

Bucuresti, 4 martie 2009

Domnului Dan Mircea GEOANA
Presedintele Senatului

in temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, republicata, formulez urmatoarea

CERERE DE REEXAMINARE
asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania

Motivele cererii sunt urmatoarele: 
1. Actul normativ trimis spre promulgare, majoreaza substantial indemnizatiile pentru unele categorii de membri ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Astfel, membrii consiliului stiintific, membrii prezidiului si cei ai consiliului onorific vor primi o indemnizatie de 4.000 lei/luna, membrii titulari (alesi pe viata) vor primi o indemnizatie de 2.500 lei/luna, membrii corespondenti (alesi pe viata) vor primi 1.500 lei/luna, iar membrii de onoare, indiferent de cetatenie, 1.000 lei/luna.

2. In contextul actual al crizei economico-financiare, ce se rasfrange asupra veniturilor tuturor categoriilor de personal bugetar, un asemenea demers legislativ apare ca inechitabil si inoportun.

3. Fata de cele afirmate, am aprecia intelegerea manifestata de legiuitor pentru neadoptarea acestei initiative legislative asigurandu-va de tot respectul pe care il port acestei categorii de persoane, membri ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.

4. Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, urmand ca Parlamentul sa decida asupra acesteia. 

PRESEDINTELE ROMANIEI
TRAIAN BASESCU

Departamentul de Comunicare Publica"


Aflaţi mai mult despre
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.