Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Procedura de restituire a diferentei de taxa pe poluare pentru autovehicule

11.03.2009 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 136 din 5 martie 2009 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 360/2009 pentru aprobarea procedurii de restituire a unor sume reprezentand diferente de taxa pe poluare pentru autovehicule.

Ordinul aproba procedurile de restituire a unor sume reprezentand diferente de taxa pe poluare pentru autovehicule, precum si cateva formulare, intre care si formularul de cerere de restituire a unor sume reprezentand diferente de taxa pe poluare pentru autovehicule.

Restituirea se efectueaza in baza cererii depuse de persoana interesatra, insotite de documentele prevazute in procedura.

Restituirea se realizeaza de organul fiscal competent, prin compartimentul cu atributii de compensare/restituire, in baza unei decizii de restituire a diferentei de taxa pe poluare. Organul fiscal competent este, in cazul persoanelor juridice si al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere – organul fiscal la care persoana este inregistrata ca platitor de impozite si taxe, iar in cazul persoanelor fizice – organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal persoana fizica.

Dupa emiterea deciziei de restituire se procedeaza la verificarea datelor din evidenta analitica pe platitori, sub aspectul existentei unor obligatii fiscale neachitate inregistrate de catre solicitant, in vederea compensarii.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII 
SSA


Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership