« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Noi reglementari privind calculul activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii administrat privat, respectiv pentru fondurile de pensiile facultative
18.03.2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 160 din 16 martie 2009 au fost publicate Hotararea nr. 6 din 25 februarie 2009 a presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru aprobarea Normei nr. 5/2009 privind calculul activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii administrat privat si Hotararea nr. 7 din 25 februarie 2009 a presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru aprobarea Normei nr. 6/2009 privind calculul activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative.

Noile reglementari stabilesc regulile de evaluare a activelor fondurilor de pensii administrate privat, respectiv facultative, regulile de calcul al valorii activului net si al valorii unitatilor de fonduri.

Astfel, se arata ca actiunile admise la tranzactionare pe piete reglementate sunt evaluate la pretul de inchidere al sectiunii principale a pietei respective din ziua pentru care se efectueaza calculul, iar pentru situatia in care sunt admise la tranzactionare pe mai multe piete reglementate, valoarea la care se iau in calcul actiunile trebuie sa fie reprezentata de pretul pietei celei mai relevante din punctul de vedere al lichiditatii.

Pentru actiunile netranzactionate pe o perioada de 30 de sedinte de tranzactionare consecutive, evaluarea va lua in calcul cea mai mica valoare dintre ultimul pret de inchidere al sectiunii principale a pietei respective si valoarea contabila a actiunii, cu exceptia cazului in care actiunile sunt suspendate de la tranzactionare in respectivul interval de timp, caz in care evaluarea va avea drept baza de calcul media preturilor de inchidere pe piata in intervalul de 30 de sedinte de tranzactionare consecutive anterioare suspendarii de la tranzactionare.

Se mai arata ca valoarea neta a activelor unui fond de pensii administrat privat se calculeaza prin scaderea obligatiilor din valoarea totala a activelor, cu precizarea ca nu vor intra in calculul valorii totale a activelor contributiile participantilor si accesoriile acestora regasite in contul colector pana la data transformarii in unitati de fond a contributiilor si a transferului de lichiditati in conturile individuale ale participantilor.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD