Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Ploiești. Trafic de droguri, furt calificat, constituire a unui grup infracțional organizat. Percheziții domiciliare


5 august 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Luiza BITOLEANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DIICOT-Ploiești. Trafic de droguri, furt calificat, constituire a unui grup infracțional organizat. Percheziții domiciliare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat la data de 5 august 2015 un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Prahova și Ialomița în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi furt calificat.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2014 – august 2015 leaderii grupului infracţional organizat au introdus în țară importante cantităţi de cannabis pe care ulterior le-au comercializat către diverși consumatori de pe raza judeţului Prahova, prin intermediul mai multor dealeri secundari.
De asemenea, din materialul probator administrat în cauză, a rezultat că suspecţii au procurat seminţe de cannabis din Spania şi din România şi care ulterior au fost cultivate în două locaţii aflate pe raza județului Prahova.

Totodată, procurorii DIICOT din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti au documentat activitatea infracţională a unuia dintre suspecţi, angajat în cadrul unei societăţi comerciale, şi care, profitând de poziţia profesională, împreună cu alte 4 persoane, a constituit un grup infracţional organizat, în scopul sustragerii unor cantităţi mari de fructe şi legume din gestiunea agentului economic respectiv, care ulterior au fost vândute en-gros către diferiți comercianți din județele Prahova şi Ialomiţa, la preţuri subevaluate faţă de valoarea de piaţă a acestora.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate două culturi de cannabis, formate din 30 de plante mature, peste 800 de grame de cannabis pregătit pentru comercializare, 28 de comprimate de ecstasy, mai multe ustensile pentru cântărit, ambalat și consum de droguri, o armă cu aer comprimat, un pistol cu bile, precum şi importante sume de bani.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse în vederea audierii un număr de 100 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul organelor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Luiza Bitoleanu
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică