« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificari privind O.U.G. nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului
25.03.2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 179 din 23 martie 2009 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25 din 18 martie 2009 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.

Potrivit modificarilor, o achizitie propusa reprezinta decizia luata de un achizitor potential de a achizitiona, direct sau indirect, o participatie calificata intr-o institutie de credit, persoana juridica romana, ori de a-si majora participatia calificata astfel incat proportia drepturilor sale de vot sau a detinerii la capitalul social sa atinga sau sa depaseasca nivelul de 20%, o treime sau 50% ori astfel incat institutia de credit sa devina o filiala a sa.

De asemenea, sunt introduse noi prevederi privind modul de notificare si evaluare a achizitiilor directe sau indirecte de participatii calificate la o institutie de credit, persoana juridica romana, stabilindu-se ca B.N.R. nu poate stabili prin reglementari proprii cerinte mai stricte cu privire la cadrul juridic astfel creat.

Se mai arata ca in cazul in care o institutie de credit, persoana juridica romana, sau, dupa caz, societatea-mama a acesteia ori persoana fizica sau juridica ce controleaza institutia de credit decide sa achzitioneze sau sa majoreze o participatie calificata, direct sau indirect, intr-o alta institutie de credit, o societate de asigurari de viata, o societate de asigurari generale, o societate de administrare a investitiilor, autorizata intr-un alt stat membru sau, dupa caz, in alt sector al sistemului financiar B.N.R. asigura colaborarea prin consultare reciproca in toate privintele cu celelalte autoritati de supraveghere nationale sau din alte state membre implicate, la sesizarea acestora.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD