Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Muncii din Berlin (ArbG Berlin) admite cererile a doi muncitori în construcții români la ”Mall of Berlin”


10 august 2015 | Peter-Stephan KERTESZ
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul muncii, Jurisprudență Tribunale
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Doi muncitori în construcții români au depus la Tribunalul Muncii Berlin acțiuni în pretenții împotriva unei companii de construcții, care efectua lucrări în calitate de subantreprenor la centrul comercial de lux ”Mall of  Berlin”.

Instanța a menținut hotărârea pronunțată în lipsă, în ambele cazuri. Astfel, în cele două cazuri, reclamanții au acum o hotărâre judecătorească definitivă (însă, nu irevocabilă) care stabilește în mod clar obligația de plată a drepturilor salariale de către subantreprenor. Reprezentantul Tribunalului Muncii din Berlin a declarat că sunt pe rolul instanței și alte acțiuni pentru recuperarea drepturilor salariale introduse de muncitori români care vor fi judecate în următoarele săptămâni.

Această hotărâre judecătorească este importantă, în contextul în care zeci de muncitori români nu și-au încasat drepturile salariale cuvenite în mod integral. Situația aceasta a generat și proteste publice în fața ”Mall of Berlin” în perioada Sărbătorilor de Crăciun din anul 2014, proteste care au fost pe larg prezentate în presa germană. (Numere de dosar ArbG Berlin – 14 Ca 3749/15 și 14 Ca 3752/15)

Avocat Peter-Stephan Kertesz

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro