
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că autoritatea de lucru judecat există în cazul acelor hotărâri care rezolvă fondul dreptului, dar şi în cazul hotărârilor care au rezolvat cauza pe o excepţie sau pe un incident procesual, dar numai dacă au făcut-o de o manieră care să nu mai permită readucerea ei în dezbatere judiciară (de exemplu, soluţionarea acţiunii pe excepţia de prescripţie care nu mai permite repunerea în discuţie a acestei chestiuni cu privire al acelaşi drept). În speță, în condiţiile în care prima acţiune (care avea şi un capăt accesoriu de cerere privind daunele materiale şi morale) a fost respinsă pe excepţia procesuală a lipsei procedurii administrative prealabile, fără a se fi pus în discuţie fondul dreptului, hotărârea anterioară nu poate constitui un impediment pentru introducerea unei noi acţiuni de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat. (Decizia nr. 3169 din 14 noiembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în despăgubiri)
Aflaţi mai mult despre Acțiune în despăgubiri, autoritate de lucru judecat, Corina CIOROABĂ, exceptie, fondul dreptului, ICCJJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.