Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Oradea. Evaziune fiscală, înşelăciune, fals. Reţinere


15 august 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Luiza BITOLEANU
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal, Dreptul penal al afacerilor
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DIICOT-Oradea. Evaziune fiscală, înşelăciune, fals. Reţinere.

În continuarea cercetărilor efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi cu sprijinul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală din Oradea, în data de 13 august 2015, au fost audiate 20 de persoane, în cadrul acţiunii care vizează destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012-2014, membrii grupării au generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente „medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” ( TA) şi a „medicamentelor şi materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Prejudiciul stabilit la acest moment este în valoare de 700.000 euro, fiind eliberate aproximativ 14.000 de reţete fictive.

În urma audierilor care au avut loc la sediul DIICOT-ST Oradea în data de 13 august 2015, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de 12 persoane, fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Luiza Bitoleanu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro