Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

DIICOT. Trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism. Propunere de arestare preventivă
15.08.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Luiza BITOLEANU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

DIICOT. Trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism. Propunere de arestare preventivă.

La data de 13 august 2015, împotriva inculpatilor R. L. F., R. L. şi G. E. N., toţi având domiciliul în comuna Teiu, sat Leşile, jud. Argeş, s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori prev. de art. 211 alin. 1 C. pen., trafic de persoane prev. şi ped. de art. 210 C. pen. şi proxenetism prev. şi ped. de art. 213 alin. 1 C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen.

În fapt, s-a reţinut că cei trei inculpaţi menţionaţi mai sus, în cursul lunii iunie 2014, au recrutat o minoră, pe care au transportat-o la domiciliul lor cu autoturismul condus de suspectul G. C. G. şi, ulterior, au supus-o exploatării sexuale în beneficiul lor.
De asemenea, s-a mai reţinut că în perioada iulie-septembrie 2014 au determinat, înlesnit şi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către numita C. S. G., iar ulterior, au determinat-o pe aceasta prin constrângere să continue practicarea prostituţiei în beneficiul lor.
Totodată, s-a reţinut că cei trei inculpaţi menţionaţi mai sus, în perioada septembrie-decembrie 2014, au determinat, înlesnit şi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către P. E. F.
Este de precizat faptul că persoanele vătămate erau adăpostite de către inculpaţi la domiciliul lor, iar pe timpul zilei erau transportate de către inculpatul R. L. F. la km 80 pe autostrada Bucureşti-Piteşti, pentru ca acestea să racoleze clienţii, care proveneau, în principal din rândul şoferilor de tir care tranzitau zona, fiind supravegheate îndeaproape de către inculpații
 R. L. F.

În cursul zilei de 14 august 2015, cei trei inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Luiza Bitoleanu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate