« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Plafonul de garantare a depozitelor bancare. Directiva UE
30.03.2009 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria 68/5 din 13 martie 2009 a fost publicata Directiva 2009/14/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 11 martie 2009 de modificare a Directivei 94/19/CE privind sistemele de garantare a depozitelor, in ceea ce priveste plafonul de garantare si termenul de plata a compensatiilor.

Statele membre se asigura ca nivelul de garantare pentru depozitele agregate ale fiecarui deponent este de cel putin 50 000 EUR in caz de indisponibilitate a depozitelor.

Pana la 31 decembrie 2010, statele membre vor asigura ca nivelul de garantare pentru depozitele agregate ale fiecarui deponent este stabilit la 100 000 EUR in caz de indisponibilitate a depozitelor.

Statele membre care nu fac parte din zona euro si care convertesc in propria moneda nationala sumele exprimate in euro se vor asigura ca sumele exprimate in monede nationale platite efectiv deponentilor sunt echivalente cu sumele stabilite in directiva.

Sistemele de garantare a depozitelor trebuie sa poata plati creantele, aferente depozitelor indisponibile in termen de douazeci de zile lucratoare de la data la care autoritatile competente relevante efectueaza o constatare sau de la data la care o autoritate judecatoreasca a pronuntat o hotarare. In circumstante absolut exceptionale, sistemul de garantare a depozitelor poate solicita autoritatilor competente o prelungire a termenului, cu cel mult zece zile lucratoare.

DIRECTIVA >> 

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII 
SSA

 
Secţiuni: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD