« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Cum pot fi prevenite condamnarile la CEDO?
31.03.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comunicat MAE: 

"Subsecretarul de stat Razvan-Horatiu Radu, agentul guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, a avut o intalnire la data de 27 martie 2009, cu subsecretarul de stat Radu Constantin Ragea si cu Ionel Cel-Mare, director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Din partea Ministerului Afacerilor Externe au mai participat Ileana Micu, director al Directiei Agent Guvernamental, coagent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului si Manuela Ludusan, judecator detasat in cadrul Directiei Agentului Guvernamental.

Intalnirea a facut parte dintr-un cadru mai larg al cooperarii interinstitutionale dintre Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti in vederea identificarii unor solutii de reducere a numarului de plangeri impotriva Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si implicit al condamnarilor. 

Discutiile au vizat identificarea unei strategii comune preventive de evitare a unor condamnari viitoare ale Guvernului Roman la CEDO, in special al celor care privesc conditiile de detentie din penitenciare. in urma discutiilor purtate, s-a stabilit dezvoltarea unor noi directii de colaborare in vederea protectiei drepturilor si libertatilor persoanelor condamnate, a imbunatatirii conditiilor de detentie, a organizarii unor mese rotunde, la care sa participe reprezentanti ai unor institutii publice si ai societatii civile, precum si a diseminarii unor hotarari CEDO de condamnare a altor state, pentru a fi preintampinate eventuale incalcari ale drepturilor persoanelor private de libertate in Romania. De asemenea, s-a subliniat si faptul ca o serie din cauzele legate de regimul de detentie, care au determinat condamnarea Guvernului Roman la CEDO, au fost remediate si nu mai sunt de actualitate. In plus, s-a avut in vedere si posibilitatea informarii actualizate a detinutilor cu privire la toate caile legale interne pe care le au la dispozitie, in cazul in care apreciaza ca le sunt incalcate drepturile si libertatile garantate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Astfel, s-ar evita incarcarea instantei de la Strasbourg cu o serie de plangeri care ar putea fi solutionate conform dreptului intern de instantele nationale. Precizam inca o data, ca din numarul total de plangeri formulate impotriva Romaniei la CEDO, aproximativ 97% sunt respinse ca inadmisibile."

 
Secţiuni: C. administrativ, CEDO, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD