Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari. Sechestru asigurător
20.08.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Luiza BITOLEANU

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA. Acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari. Sechestru asigurător.

Ca urmare a solicitărilor transmise de reprezentanții mass-media în cursul zilei de 19 august 2015, legate de unele informații vehiculate în spațiul public referitoare la dosarul privind presupuse acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari, cauză mediatizată prin comunicatele nr. 1028/VIII/3 din 5 iunie 2015 și nr. 1254/VIII/3 din 13 iulie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului P. V. V. i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.
Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului P. V. V. se ridică la suma de 51.321,80 lei.

Acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul S.C.A. „Ș. și A.”, reprezentată de S. D. C., cu ajutorul lui P. V. V., în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „P. V. V.”. Ajutorul a constat în aceea că P. V. V. a pus la dispoziția contribuabilului S.C.A. „Ș. și A.” înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură P. V. V. către S.C.A. „Ș. și A.”.
În realitate, P. V. V. nu a efectuat niciun fel de activitate profesională pentru S.C.A. „Ș. și A.”.
Practic, plățile făcute de S.C.A. „Ș. și A.” către P. V. V., în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului S.C.A. „Ș. și A.” și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat.

În respectiva cauză, P. V. V. este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, iar S. D. C. este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

:: sursa: www.dna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Luiza Bitoleanu

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti