Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Cerere de reexaminare ref. institutiile de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii, silviculturii si industriei alimentare
02.04.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Comunicat Administratia Prezidentiala:

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis marti, 31 martie a.c., Parlamentului Romaniei, in temeiul articolului 77 alineatul 2 din Constitutia Romaniei, cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2008 privind modificarea art. III alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea si functionarea institutiilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare si a Academiei de stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”.

Domnului Mircea-Dan Geoana
PRESEDINTELE SENATULUI 

in temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, formulez urmatoarea

CERERE DE REEXAMINARE


LEGII pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2008 privind modificarea art. III alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea si functionarea institutiilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare si a Academiei de stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”

Motivele cererii sunt urmatoarele:

1. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2008 acorda facilitati fiscale unitatilor de cercetare-dezvoltare, sub forma scutirii acestora de la plata obligatiilor fiscale restante. 

2. Acordarea de facilitati fiscale implica elemente de ajutor de stat, masuri care sunt supuse autorizarii si monitorizarii Comisiei Europene, fiind in contradictie cu art. 87-89 din Titlul IV „Norme comune privind concurenta, impozitarea si armonizarea legislativa” al Tratatului de Instituire a Comunitatii Europene.

3. Potrivit art. 148 alin. (4) din Constitutia Romaniei, Parlamentul, Presedintele Romaniei si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii. in aceste conditii, tinand cont de angajamentele asumate de Romania prin Tratatul de Aderare, consideram ca acordarea unor facilitati fiscale de tipul celor prevazute prin Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2008 nu poate fi realizata.

4. De asemenea, avand in vedere contextul economic actual si impactul negativ al unor asemenea scutiri, atat asupra veniturilor bugetare, cat si asupra incasarilor TVA la bugetul de stat, consideram ca acordarea de astfel de facilitati fiscale unitatilor de cercetare-dezvoltare este si inoportuna.

Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicit reexaminarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2008 privind modificarea art. III alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea si functionarea institutiilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare si a Academiei de stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”.

PRESEDINTELE ROMANIEI
TRAIAN BASESCU

Departamentul de Comunicare Publica" 

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate