« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Indemnizatia de somaj. Modificari
02.04.2009 | , REFF & ASSOCIATES

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 186 din 25 martie 2009, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/ 25 martie 2009  privind reglementarea unor masuri de protectie sociala

Guvernul a adoptat Ordonanta de urgenta nr. 28/ 25 martie 2009 prin care se aduc precizari suplimentare Legii nr. 76/ 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si Legii nr. 53/ 2003 privind Codul Muncii.

Astfel, pentru persoanele care se incadreaza in situatia de somaj, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj se prelungeste cu 3 luni, aceasta prevedere aplicandu-se si persoanelor care beneficiaza in prezent de indemnizatia de somaj.

Pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului (dar nu mai mult de 3 luni),  atat acesta, cat si salariatii sunt scutiti de la plata contributiilor la asigurarile sociale pentru indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat (acordata pe perioada intreruperii temporare a activitatii). Aceste indemnizatii nu vor fi incluse in veniturile salariale si nu vor fi impozabile, pentru o perioada de maximum 3 luni in anul 2009. Pentru perioada mentionata anterior, salariatii isi pastreaza calitatea de asigurat.

Pentru STIRI.JURIDICE,

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD