Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti

China. Fondul de pensii de stat va putea investi pe bursa de valori


26 august 2015 | Diana STOICA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

China intenționează, în premieră, să permită principalului fond de pensii de stat să investească în piața de valori, a raportat Xinhua, agenția de știri oficială a țării, preluată de bbc.com.

Conform noilor norme, fondul poate să investească până la 30% din activele sale nete în acțiuni listate la nivel național.

Principalul fond de pensii al Chinei deține 3.5 tn de yuani (548 de milioane de dolari).

Această mișcare este cea mai recentă încercare a guvernului chinez de a amortiza scăderea pieței de valori. Fondului îi va fi permis să investească nu doar în acțiuni, ci și într-o gamă de instrumente de piață, inclusiv instrumente financiare derivate. Prin creșterea cererii pentru acestea, guvernul speră că prețurile vor crește.

La începutul acestei luni, banca centrală chineză a devalorizat yuanul, într-o încercare de stimulare a exporturilor.
Aceste măsuri vin pe fondul încetinirii creșterii economice din China. În al doilea trimestru al acestui an, economia țării a crescut cu doar 7% – în cel mai lent ritm din ultimii șase ani. Anul trecut, economia a crescut într-un ritm extrem de lent, care a mai fost atins doar în 1990.

Temerile legate de o încetinire prelungită au lovit, de asemenea, piețele de acțiuni la nivel mondial, cu SUA și indici europeni de conducere care au relevat pierderi masive.

Diana Stoica

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică