Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Robert Cazanciuc s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale

24.08.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 21 august 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, cu reprezentanții Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale.

Reprezentanții Coaliției au prezentat setul de măsuri agreat deja cu miniștrii de resort, respectiv: asigurarea unei cofinanțări de maxim 2% pentru sectorul non-profit; asigurarea unui termen de rambursare la 20 de zile, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinanțare continuă, pentru sectorul non-profit, pe întreaga durată a implementării proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin tranșe trimestriale/prefinanţare de 30% la începutul proiectului; introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autorităților de management. Ministrul Justiției și-a manifestat interesul şi susţinerea faţă de măsurile propuse, considerând binevenit orice demers care este de natură a simplifica procedurile administrative și a conduce la creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale.

Robert Cazanciuc a precizat că proiectul Planului de acțiuni, cu referire la proiectele prevăzute în Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 și în Planul de acțiuni aferent, va fi supus dezbaterii publice la începutul lunii septembrie, urmând ca Ghidul solicitantului privind implementarea de sisteme standard și instrumente moderne și eficiente de management la nivelul instituțiilor din sistemul judiciar să fie realizat şi publicat până la sfârşitul lunii septembrie 2015.

Părţile prezente la discuţii au fost de acord că este necesară căutarea de soluţii pentru o practică unitară în actul de justiţie, pentru creşterea încrederii în deciziile judecătorilor, pentru creşterea încrederii în actul de justiţie.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate