Varia
JURIDICE

Robert Cazanciuc s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale


24 august 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 21 august 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, cu reprezentanții Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale.

Reprezentanții Coaliției au prezentat setul de măsuri agreat deja cu miniștrii de resort, respectiv: asigurarea unei cofinanțări de maxim 2% pentru sectorul non-profit; asigurarea unui termen de rambursare la 20 de zile, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinanțare continuă, pentru sectorul non-profit, pe întreaga durată a implementării proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin tranșe trimestriale/prefinanţare de 30% la începutul proiectului; introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autorităților de management. Ministrul Justiției și-a manifestat interesul şi susţinerea faţă de măsurile propuse, considerând binevenit orice demers care este de natură a simplifica procedurile administrative și a conduce la creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale.

Robert Cazanciuc a precizat că proiectul Planului de acțiuni, cu referire la proiectele prevăzute în Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 și în Planul de acțiuni aferent, va fi supus dezbaterii publice la începutul lunii septembrie, urmând ca Ghidul solicitantului privind implementarea de sisteme standard și instrumente moderne și eficiente de management la nivelul instituțiilor din sistemul judiciar să fie realizat şi publicat până la sfârşitul lunii septembrie 2015.

Părţile prezente la discuţii au fost de acord că este necesară căutarea de soluţii pentru o practică unitară în actul de justiţie, pentru creşterea încrederii în deciziile judecătorilor, pentru creşterea încrederii în actul de justiţie.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro