Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. 75% dintre avocați își execută la timp obligațiile profesionale. UPDATE: Decizia Baroului privind avocații restanțieri
27.08.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

27 august 2015: Baroul București a dat publicității joi, 27 august 2015, un anunț cu privire la cei peste 2000 de avocați care înregistrează restanțe la plata taxelor către barou și UNBR.

Consiliul Baroului București va efectua verificări cu privire la acuratețea datelor comunicate de departamentele de specialitate, urmând ca la ședința din 1 septembrie 2015 să dispună suspendarea avocaților pentru neplată, conform prevederilor art. 49 alin. (1) lit. c) din Statutul profesiei de avocat.

Măsura suspendării pentru neplată poate fi ridicată numai după plata restanțelor și achitarea unei taxe în cuantum de 3.000 lei. Astfel, Baroul București recomandă avocaților să achite contribuțiile profesionale restante până la data de 1 septembrie 2015.

***

24 august 2015: Baroul București a dat publicității vineri, 21 august 2015, un anunț cu privire la plata contribuțiilor profesionale.

Consiliul Baroului București a analizat, în ședința din 19 august 2015, situația încasării taxelor profesionale ale membrilor baroului la data de 19 august 2015 și a constatat că din totalul de 9.730 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, peste 75% își execută la termen obligația de plată a taxelor profesionale, dar și că un număr mare de avocați înregistrează restanțe mai mari de 3 luni (2.300).

În ședința din 1 septembrie 2015 a Consiliului Baroului București se va evalua măsura în care avocații și-au îndeplinit obligațiile de plată și se vor dispune măsurile legale, care pot consta și în suspendarea dreptului de exercitare a profesiei.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti