Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. 75% dintre avocați își execută la timp obligațiile profesionale. UPDATE: Decizia Baroului privind avocații restanțieri
27.08.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

27 august 2015: Baroul București a dat publicității joi, 27 august 2015, un anunț cu privire la cei peste 2000 de avocați care înregistrează restanțe la plata taxelor către barou și UNBR.

Consiliul Baroului București va efectua verificări cu privire la acuratețea datelor comunicate de departamentele de specialitate, urmând ca la ședința din 1 septembrie 2015 să dispună suspendarea avocaților pentru neplată, conform prevederilor art. 49 alin. (1) lit. c) din Statutul profesiei de avocat.

Măsura suspendării pentru neplată poate fi ridicată numai după plata restanțelor și achitarea unei taxe în cuantum de 3.000 lei. Astfel, Baroul București recomandă avocaților să achite contribuțiile profesionale restante până la data de 1 septembrie 2015.

***

24 august 2015: Baroul București a dat publicității vineri, 21 august 2015, un anunț cu privire la plata contribuțiilor profesionale.

Consiliul Baroului București a analizat, în ședința din 19 august 2015, situația încasării taxelor profesionale ale membrilor baroului la data de 19 august 2015 și a constatat că din totalul de 9.730 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, peste 75% își execută la termen obligația de plată a taxelor profesionale, dar și că un număr mare de avocați înregistrează restanțe mai mari de 3 luni (2.300).

În ședința din 1 septembrie 2015 a Consiliului Baroului București se va evalua măsura în care avocații și-au îndeplinit obligațiile de plată și se vor dispune măsurile legale, care pot consta și în suspendarea dreptului de exercitare a profesiei.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate