« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificarea procedurii notificarii achizitiei potentiale catre BNR
07.04.2009 | , REFF & ASSOCIATES

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 179 din 23 martie 2009 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.25/2009 pentru modificarea si completarea Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului

OUG nr. 25/2006 modifica procedura notificarii achizitiei potentiale catre BNR. Principalele modificari se refera la obligatia  BNR de a notifica, in scris,  achizitorului potential primirea notificarii in termen de maxim 2 zile lucratoare de la primirea acesteia. Termenul de 3 luni in care BNR este obligata sa erealizeze evaluarea achizitorului potential este inlocuit de termenul de maximum 60 de zile lucratoare de la data confirmarii scrise a primirii notificarii si a documentelor aferente.

O alta modificare adusa de OUG are in vedere posibilitatea BNR de a solicita in scris informatii suplimentare, inainte de expirarea unui termen de 50 de zile lucratoareinauntrul termenului de evaluare de 60 de zile, precum si obligativitatea achizitorului potential de a transmite informatiile suplimentare in 20 de zile de la data comunicarii solicitarilor (perioada in care termenul de evaluare de 60 de zile se suspenda).

De asemenea, evaluarea achizitorului potential se va face prin prisma urmatoarelor criterii:
– reputatia achizitorului potential;
– soliditatea financiara a achizitorului potential;
– capacitatea institutiei de credit de a respecta cerintele prudentiale prevazut in OUG nr. 99/2006;
– reputatia si experienta profesionala a oricarei persoane care va exercita responsabilitati din administrare sau/si de conducere a institutiei de credit;
– existenta unor suspiciuni privind spalarea banilor sau finantarea terorismului in ceea ce priveste achizitia propusa.

Achizitia propusa este considerata aprobata daca BNR nu face opozitie in scris pana la expirarea termenului de 60 de zile lucratoare. Institutiile de credit nu mai sunt exceptate de la obligativitatea de a obtine consimtamantul expres al persoanei vizate pentru a prelucra datele cu caracter personal.
 
Pentru STIRI.JURIDICE,

Reff & Associates

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD