BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Acțiune în restituirea avansului

27.08.2015 | Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în condițiile în care, prin acțiunea introductivă, reclamantul nu a solicitat și constatarea intervenirii pactului comisoriu expres stipulat de părţile contractante cu consecința repunerii părților în situația anterioară sau rezoluțiunea judiciară a convenției, este lipsit de fundament juridic demersul său judiciar de a solicita doar restituirea avansului achitat în temeiul antecontractului de vânzare-cumpărare şi dobânda legală aferentă, întrucât numai în caz de desfiinţare a convenţiei se poate dispune obligarea părţii în privinţa căreia angajamentul nu s-a executat la daune-interese. (Decizia civilă nr. 3261 din 24 octombrie 2014 pronunţată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituire avans)

Corina Cioroabă


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.