Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Călin Nistor: Punerea în mişcare a acţiunii penale ar trebui să atragă de drept suspendarea din funcţie


28 august 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Călin Nistor, procurorul-şef adjunct al DNA, a acordat miercuri, 26 august 2015, un interviu pentru publicația constantanoastra.ro, în cadrul căruia vorbește despre atacurile la adresa Justiţiei, despre sistemul de recuperare a prejudiciilor şi despre corupţia din sistemul medical.

Călin Nistor: „În proporţie de 99%, sesizările Direcţiei Naţionale Anticorupţie către Inspecţia Judiciară cu privire la atacurile la adresa instituţiei s-au concretizat. […] Se poate discuta şi cred că o modificare legislativă ar fi binevenită, în sensul în care persoana care face aserţiuni nereale ar putea fi şi sancţionată, însă despre modalitatea sancţiunii și care ar trebui să fie natura acesteia, se poate discuta.

[…]

La acest moment, nu se constată un regres evident al fenomenului corupţiei. Probabil că, în timp, fenomenul va regresa şi va ajunge în limite tolerabile pentru cetăţean. Este firesc să se întâmple aşa. Nu cred ca putem vorbi de o perpetuare a fenomenului de corupţie specific doar României. În România, fenomenul a fost perceput mai pregnant în perioada ultimilor ani, tocmai datorită activităţii desfășurate de organele de urmărire penală şi de instanţele de judecată.

[…]

Ar trebui să existe o normă juridică potrivit căreia punerea în mişcare a acţiunii penale să atragă de drept suspendarea din funcţie (în administraţie, în legislativ etc.). […] Din acel moment nu mai vorbim despre suspiciune rezonabilă, despre indicii, discutăm despre probe. Pe de altă parte, o persoană publică inculpată ar trebui să mai aibă şi onoare şi să facă un pas înapoi.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică