Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere ref. noile reglementări în privința protecției consumatorilor


28 august 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul de Mediere a dat publicității joi, 27 august 2015, un comunicat, semnat de Mugur Bogdan Mitroi – Președinte și de dr. Zeno Daniel Șuștac, vicepreședintele Consiliului de Mediere, coordonator al Departamentului Sal-Sol din cadrul Consiliului de Mediere, cu privire la Ordonanța de Urgență emisă în 26 iulie 2015 prin care se instituie noi reglementări în privința protecției consumatorilor.

Consiliul de Mediere a luat act de emiterea acestei OG prin care România încearcă să se alinieze Directivei 2013/11/UE în domeniul SAL și Regulamentului nr. 524/2013 privind SOL.

Ca urmare a înființării structurii respective, Consiliul arată că, prin profesioniștii care formează Corpul Profesional al Mediatorilor din România, este în măsură să preia rolul de autoritate complementară, așa cum este reglementată prin Directiva SAL având în vedere competențele în domeniul protecției consumatorului statuate prin Legea nr. 192/2006.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii