Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Conflict de interese. Trimitere în judecată


29 august 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

PICCJ. Conflict de interese. Trimitere în judecată.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului I. V. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 30 aprilie 2010, inculpatul I. V. M., în calitate de primar al Comunei Hodac, judeţul Mureş, a încheiat cu Asociația Utilizatorilor de Pășune (în care avea calitatea de membru fondator, persoană fizică) un contract de concesiune, pe o perioadă de 10 ani, pentru un număr de 19 blocuri fizice de păşune, în suprafaţă totală de 705,69 ha, pentru a fi folosită pentru păşunarea animalelor. Redevența pentru concesiune a fost stabilită de Consiliul Local Hodac la suma de 50 lei/ha și plătită bianual.
De asemenea, la data de 2 mai 2012, în aceeaşi calitate, inculpatul a încheiat cu Asociaţia Filiala Locală a Crescătorilor de Taurine Hodoc un contract de concesiune a pășunii comunale „După Coastă”, în suprafață de 110 ha, pe o perioadă de 10 ani, redevența fiind stabilită de Consiliul Local Hodac la 100 euro/ha și plătită bianual, contract încheiat de către I. V. M. în scopul de a obține direct, pentru sine, cât și pentru asociație un folos patrimonial, constând în subvenții agricole, în condițiile în care, din partea Asociaţiei Filiala Locală a Crescătorilor de Taurine Hodoc, a beneficiat de foloase materiale, respectiv indemnizație, întrucât a deținut la această Asociație funcția de președinte, în perioada 2007-2012.
Din probele administrate în cauză, a mai reieşit faptul că, la 22 aprilie 2014, în aceeaşi calitate de primar, inculpatul a încheiat cu Asociația Filiala Locală a Crescătorilor de Taurine Hodoc un contract de închiriere a pășunii comunale „După Coastă” în suprafață de 93,75 ha, pentru o perioadă de 5 ani, prețul anual fiind de 200 de lei/ha, chiria anuală totală fiind de 18.750 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Reghin.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii