Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Reprezentanții CSM s-au întâlnit cu liderii Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale


31 august 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității vineri, 28 august 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea reprezentanţilor CSM cu liderii Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale.

La discuții au participat, din partea CSM, procuror Bogdan Gabor – vicepreședinte CSM, jud. Mircea Aron – membru CSM și reprezentanți ai aparatului tehnic. Întâlnirea a avut ca scop identificarea unor măsuri eficiente de optimizare a mecanismelor de absorbţie a fondurilor structurale europene dedicate sistemului judiciar.

Reprezentanţii CNAFS au prezentat măsurile propuse în vederea accelerării accesării fondurilor structurale în perioada de programare 2014-2020, iar membrii CSM s-au arătat interesați de demersurile propuse și le-au apreciat ca importante pentru simplificarea procedurilor administrative care contribuie la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor structurale.

S-a agreat a fi supusă analizei Secțiilor CSM propunerea de sesizare a Inspecției Judiciare pentru a face verificări cu privire la respectarea dispozițiilor legale privind celeritatea procedurilor judiciare în domeniul achizițiilor publice având ca obiect accesarea fondurilor europene.

Mai mult, reprezentanții CSM au informat oaspeții în legătură cu sesizarea Ministerului Justiției cu propunerea de completare a OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, cu un nou articol, 16^1, care să reglementeze taxele de timbru în cererile din materia achizițiilor publice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii