« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Cumulul de functii in cazul functionarilor publici
09.04.2009 | , SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 221 din 6 aprilie 2009 a fost publicata Legea nr. 81 din 1 aprilie 2009 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. nr. 125/2008 pentru modificarea si completarea articolului 29 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul finctionarilor publici.

Modificarile aduse de OUG nr. 125/2008 prevad ca incompatibilitatea dintre functia publica de conducere si functia de conducere in organizatia sindicala se va mentine doar pentru functionarii publici care au calitatea de ordonatori de credite, fiind justificata de coliziunea de interese dintre calitatea de reprezentanti legali ai autoritatii sau institutiei publice si calitatea de reprezentanti ai organelor de conducere ale organizatiei sindicale in care au fost alesi.

OUG nr. 125/2005 completeaza art. 29 din Legea nr. 188/1999 cu un nou alineat, potrivit caruia celelalte categorii de functionari publici, altii decat cei amintiti mai sus, pot detine simultan functia publica si functia in organele de conducere ale organizatiei sindicale (fara suspendarea raportului de serviciu), cu obligatia respectarii regimului incompatibilitatilor si al conflictelor de interese care le este aplicabil, potrivit legii speciale, armonizandu-se, in acest fel, legislatia romana cu cea europeana.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD