Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Sistemul judiciar

Reprezentanții CSM s-au întâlnit cu liderii ONG-urilor din domeniul egalităţii de gen

1 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității luni, 31 august 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea reprezentanţilor CSM cu liderii unor organizaţii neguvernamentale din domeniul egalităţii de gen, drepturilor omului și combaterii violenţei împotriva femeilor şi minorilor.

Jud. Marius Badea Tudose – președintele CSM și jud. Cristi Danileț – membru CSM s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul egalităţii de gen, a combaterii violenţei împotriva femeilor şi minorilor şi a protecţiei victimelor violenţei reunite în Reţeaua „Rupem Tăcerea despre Violenţa Sexuală” şi Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor.

Discuţiile au vizat necesitatea îmbunătăţirii cadrului de aplicare a legislației pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, îmbunătăţirea cadrului legislativ în ceea ce priveşte răspunderea penală în domeniul violenţei domestice, aplicarea dispoziţiilor privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţionalităţii, implementarea prevederilor Directivei 2012/29/UE privind protecţia victimelor infracţionalităţii, dezvoltarea de iniţiative comune de educaţie a cetăţenilor în aceste domenii, dezvoltarea unor programe de formare continuă a judecătorilor şi procurorilor cu tematica menţionată, dar şi modalităţi eficiente de comunicare între instituţiile judiciare şi asociaţiile participante.

Cei doi judecători au informat oaspeții în legătură cu propunerile de modificare şi completare a legislaţiei în domeniu formulate deja de Consiliu, cu privire la inspecţia desfăşurată referitoare la ordinele de protecţie emise de instanţele române, precum şi cu privire la implicarea magistraţilor în activităţile de educaţie juridică în şcoli şi licee şi cu stadiul implementării proiectului AUDIS.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică