Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea normelor de aplicare a OUG privind stimularea înfiinţării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri
01.09.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din data de 28 august 2015 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 679/2015 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 96/2011.

Actul normativ modifică și completează normele metodologice cu privire la stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri, în vederea îmbunătățirii aspectelor legate de implementarea practică a acestui program.

Astfel, noile prevederi stabilesc că înscrierea proiectelor în program se va face exclusiv online, pe bază de username și parolă, în sesiuni semestriale de 15 zile calendaristice, până la epuizarea bugetului alocat programului. Anterior, înscrierea on-line a proiectelor se făcea în sesiune continuă. Solicitanţii care nu au acces la un computer beneficiază pentru înscrierea on-line de asistenţă gratuită din partea O.T.I.M.M.C. din raza teritorială a ”S.R.L.-D”.

Admiterea în program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. Anterior acestei modificări, admiterea în program se făcea în funcție de ordinea înscrierilor. Punctajul minim acceptat este de 60 puncte.

La punctaje egale va prevala numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului; achiziţia de echipamente tehnologice; activitatea pe care accesează programul; curs de antreprenoriat; asociatul/administratorul ”S.R.L.-D” este şomer sau absolvent din anul precedent la data înscrierii la registrul comerţului; data şi ora înscrierii în program, în această ordine.

După această etapă, aplicaţia electronică va genera un număr unic electronic pentru fiecare proiect, denumit număr RUE, adică număr în Registrul Unic Electronic.

Verificarea veridicităţii şi coerenţei informaţiilor înscrise în planul de afaceri, inclusiv a legăturii activelor achiziţionate cu activităţile codului CAEN pe care se accesează programul, se realizează de către O.T.I.M.M.C. Avizarea verificărilor de către Direcţia implementare programe pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi obţinerea unui punctaj minim acceptat conduc la aprobarea de principiu a finanţării planului de afaceri.

Aplicanții ale căror planuri de afaceri se implementează cu componentă de credit și care obțin cel puțin punctaj minim în urma verificărilor efectuate vor încheia contractul de finanțare cu O.T.I.M.M.C. după prezentarea dovezii cofinanțării.

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti