Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București ref. problematica punctelor de pregătire profesională
01.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Ion Dragne – Decanul Baroului București a susținut în ședința Consiliului Baroului București din 19 august 2015, cu privire la problematica punctelor de pregătire profesională în legătură cu activitățile specifice desfășurate de Baroul București în cadrul programului propriu de pregătire profesională, în exclusivitate sau în parteneriat, că a făcut demersuri pentru a iniția parteneriate neexclusive pentru organizarea de manifestări științifice.

De asemenea, Decanul a arătat că o problemă importantă este dacă Baroul, ca organizator al acestor activități contra cost, poate să acorde puncte de pregatire profesională. A amintit că Baroul București a avut până în prezent forma cursurilor gratuite la et. VI, și ea va continua, Consiliul urmând a aprecia dacă este oportun ca Baroul să se implice ca organizator, în exclusivitate sau în parteneriat cu alte entități, în asemenea activități. Consideră că Baroul are lectori de valoare, trebuie văzut dacă această implicare poate fi aducătoare de venituri, fiind utilă avocaților. Decanul a aminit de Decizia nr. 526/2012 a UNBR care dă posibilitatea Baroului să organizeze activități de pregătire profesională și a propus consultarea cu INPPA și UNBR.

Av. cons. Ion Ilie-Iordăchescu a întrebat dacă Baroul poate să colecteze bani pentru pregătire profesională. S-a constatat că este capitol bugetar.

Av. cons. Daniel Fenechiu și-a exprimat acordul și a propus programe tematice pe perioadă lungă, cu tematici anunțate și cu posibilitate de abonament. S-a mandatat decanul și resortul de pregătire profesională pentru redactarea proiectului care să poată fi supus aprobării Consiliului, inclusiv prin reactivarea fundației.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti