Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Baroul București ref. problematica punctelor de pregătire profesională


1 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. dr. Ion Dragne – Decanul Baroului București a susținut în ședința Consiliului Baroului București din 19 august 2015, cu privire la problematica punctelor de pregătire profesională în legătură cu activitățile specifice desfășurate de Baroul București în cadrul programului propriu de pregătire profesională, în exclusivitate sau în parteneriat, că a făcut demersuri pentru a iniția parteneriate neexclusive pentru organizarea de manifestări științifice.

De asemenea, Decanul a arătat că o problemă importantă este dacă Baroul, ca organizator al acestor activități contra cost, poate să acorde puncte de pregatire profesională. A amintit că Baroul București a avut până în prezent forma cursurilor gratuite la et. VI, și ea va continua, Consiliul urmând a aprecia dacă este oportun ca Baroul să se implice ca organizator, în exclusivitate sau în parteneriat cu alte entități, în asemenea activități. Consideră că Baroul are lectori de valoare, trebuie văzut dacă această implicare poate fi aducătoare de venituri, fiind utilă avocaților. Decanul a aminit de Decizia nr. 526/2012 a UNBR care dă posibilitatea Baroului să organizeze activități de pregătire profesională și a propus consultarea cu INPPA și UNBR.

Av. cons. Ion Ilie-Iordăchescu a întrebat dacă Baroul poate să colecteze bani pentru pregătire profesională. S-a constatat că este capitol bugetar.

Av. cons. Daniel Fenechiu și-a exprimat acordul și a propus programe tematice pe perioadă lungă, cu tematici anunțate și cu posibilitate de abonament. S-a mandatat decanul și resortul de pregătire profesională pentru redactarea proiectului care să poată fi supus aprobării Consiliului, inclusiv prin reactivarea fundației.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică