Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. (Ne)motivarea apelului
02.09.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, atunci când o parte critică hotărârea primei instanțe, instanţa de apel trebuie să analizeze şi să răspundă motivat criticilor formulate, care nu îşi găseau răspuns în hotărârea primei instanţe şi, totodată, să argumenteze motivele pentru care îşi însuşeşte, în tot sau în parte, considerentele de fapt ori de drept reţinute de prima instanţă. În speță, Înalta Curte a reținut că instanţa de apel nu a motivat raţionamentul ce a condus la respingerea susţinerilor reclamantei, în sensul că nu a analizat apărările formulate de către aceasta cu referire la înlăturarea celor două expertize solicitate a fi administrate, preluând soluţia dată în expertiza extrajudiciară, aspect ce conduce la o nemotivare a soluţiei, și, ca urmare, nu se poate efectua controlul de legalitate de către instanţa de recurs, impunându-se admiterea recursului și casarea deciziei recurate. (Decizia civilă nr. 2915 din 7 octombrie 2014 pronunţată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenții)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti