Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

Reff & Asociatii a asistat Romstrade pentru obtinerea unei finantari de 140 mil. EUR

10 aprilie 2009 |

Reff si Asociatii, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania, a fost consultantul juridic principal al companiei Romstrade pe parcursul negocierilor cu Credit Suisse in vederea acordarii unei finantari de 140 de milioane de Euro, bani care vor fi folositi pentru derularea proiectelor de infrastructura a companiei.

„A fost un proiect intens pentru echipa noastra specializata in finantari bancare, intr-un moment in care conditiile dificile de piata impun bancilor o abordare extrem de prudenta. Avocatii celor doua parti au lucrat si au negociat indelung pentru a conveni asupra termenilor contractuali, intr-o tranzactie de finantare bazata pe bilete la ordin, care se supune in egala masura rigorilor de drept romanesc si britanic, si care a implicat un nivel de complexitate juridica peste media unui contract obisnuit de creditare”, a spus Andrei Burz-Pinzaru, Senior Manager Reff si Asociatii, lider al echipei specializate in drept bancar si financiar si totodata lider al grupului Tax & Legal Financial Services Industry in cadrul Deloitte Romania.

El a continuat: „Experienta noastra anterioara in tranzactii financiare internationale (atat pe partea debitorului, cat si a finantatorului), colaborarea cu firma de avocatura afiliata din Londra (Dundas & Wilson LLP), precum si profesionalismul membrilor echipei (de mentionat in special Simina Mut, Senior Associate) s-au dovedit esentiale pentru eforturile noastre de a negocia termeni contractuali  echilibrati si clari pentru Romstrade. Aceasta tranzactie ne consolideaza pozitia pe piata locala de servicii juridice pentru industria bancara si financiara”.

In prezent, Reff si Asociatii lucreaza pe trei alte tranzactii de finantare, in valoare cumulata de aproximativ 400 de milioane de Euro (doua mandate pentru restructurarea unor credite  si un mandat de project finance). Pe ansamblu, valoarea tranzactiilor de finantare in care Reff si Asociatii a fost implicata incepand din 2007 – fie de partea creditorului, fie a debitorului – depaseste un miliard de euro.

„Am apreciat nivelul de profesionalism si angajament de care a dat dovada echipa Reff & Asociatii, care ne-a reprezentat interesele pe parcursul discutiilor atat din perspectiva dreptului romanesc, precum si din cea a bunelor practici internationale”, a spus  Ion Bogdan Trasculescu, directorul general Romstrade.

Societatea de avocati afiliata Reff & Asociatii este pe deplin integrata in practica multi-disciplinara de consultanta a Deloitte si afiliata unei retele internationale de cabinete de avocatura si departamente juridice care colaboreaza cu Deloitte in intreaga lume. Avocatii ofera consultanta clientilor din Romania inca din 1998 in diverse aspecte precum fuziuni si achizitii, drept societar si comercial, drept financiar, bancar si piata de capital, imobiliar, finantare de proiect, dreptul muncii, litigii comerciale si fiscale, precum si proprietate intelectuala.

Infiintata in 1994, Romstrade este o companie cu capital integral romanesc, avand mari proiecte de infrastructura. Linia de finantare contractata de la Credit Suisse este in prezent una dintre cele mai mari finantari obtinute de o companie romaneasca de la inceputul anului, precum si cea mai mare finantare acordata unei companii de constructii cu proiecte de infrastructura.”

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership