Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

Reff & Asociatii a asistat Romstrade pentru obtinerea unei finantari de 140 mil. EUR
10.04.2009 |

Secţiuni: Comunicate profesioniști, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Reff si Asociatii, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania, a fost consultantul juridic principal al companiei Romstrade pe parcursul negocierilor cu Credit Suisse in vederea acordarii unei finantari de 140 de milioane de Euro, bani care vor fi folositi pentru derularea proiectelor de infrastructura a companiei.

„A fost un proiect intens pentru echipa noastra specializata in finantari bancare, intr-un moment in care conditiile dificile de piata impun bancilor o abordare extrem de prudenta. Avocatii celor doua parti au lucrat si au negociat indelung pentru a conveni asupra termenilor contractuali, intr-o tranzactie de finantare bazata pe bilete la ordin, care se supune in egala masura rigorilor de drept romanesc si britanic, si care a implicat un nivel de complexitate juridica peste media unui contract obisnuit de creditare”, a spus Andrei Burz-Pinzaru, Senior Manager Reff si Asociatii, lider al echipei specializate in drept bancar si financiar si totodata lider al grupului Tax & Legal Financial Services Industry in cadrul Deloitte Romania.

El a continuat: „Experienta noastra anterioara in tranzactii financiare internationale (atat pe partea debitorului, cat si a finantatorului), colaborarea cu firma de avocatura afiliata din Londra (Dundas & Wilson LLP), precum si profesionalismul membrilor echipei (de mentionat in special Simina Mut, Senior Associate) s-au dovedit esentiale pentru eforturile noastre de a negocia termeni contractuali  echilibrati si clari pentru Romstrade. Aceasta tranzactie ne consolideaza pozitia pe piata locala de servicii juridice pentru industria bancara si financiara”.

In prezent, Reff si Asociatii lucreaza pe trei alte tranzactii de finantare, in valoare cumulata de aproximativ 400 de milioane de Euro (doua mandate pentru restructurarea unor credite  si un mandat de project finance). Pe ansamblu, valoarea tranzactiilor de finantare in care Reff si Asociatii a fost implicata incepand din 2007 – fie de partea creditorului, fie a debitorului – depaseste un miliard de euro.

„Am apreciat nivelul de profesionalism si angajament de care a dat dovada echipa Reff & Asociatii, care ne-a reprezentat interesele pe parcursul discutiilor atat din perspectiva dreptului romanesc, precum si din cea a bunelor practici internationale”, a spus  Ion Bogdan Trasculescu, directorul general Romstrade.

Societatea de avocati afiliata Reff & Asociatii este pe deplin integrata in practica multi-disciplinara de consultanta a Deloitte si afiliata unei retele internationale de cabinete de avocatura si departamente juridice care colaboreaza cu Deloitte in intreaga lume. Avocatii ofera consultanta clientilor din Romania inca din 1998 in diverse aspecte precum fuziuni si achizitii, drept societar si comercial, drept financiar, bancar si piata de capital, imobiliar, finantare de proiect, dreptul muncii, litigii comerciale si fiscale, precum si proprietate intelectuala.

Infiintata in 1994, Romstrade este o companie cu capital integral romanesc, avand mari proiecte de infrastructura. Linia de finantare contractata de la Credit Suisse este in prezent una dintre cele mai mari finantari obtinute de o companie romaneasca de la inceputul anului, precum si cea mai mare finantare acordata unei companii de constructii cu proiecte de infrastructura.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti