Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Dezbatere publică ref. angajamentele propuse de GlaxoSmithKline SRL


4 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Consiliul Concurenței a lansat în dezbatere publică joi, 3 septembrie 2015, angajamentele formulate de către S.C. GlaxoSmithKline (GSK) S.R.L. în cadrul investigației declanșate prin Ordinul Președintelui Consiliului Concurenței nr. 715/17.12.2013.

Persoanele interesate pot trimite observaţii cu privire la angajamentele propuse de către S.C. GlaxoSmithKline (GSK) S.R.L. până la data de 5 octombrie 2015, pe adresa de e-mail: bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro.

Potrivit unui comunicat, în urma evaluării preliminare, Consiliul Concurenței şi-a exprimat îngrijorarea că GSK ar fi abuzat de poziția sa dominantă printr-un ansamblu de practici având ca scop și/sau efect limitarea comercializării și restricționarea exporturilor paralele. Aceste practici au fost implementate în contextul în care compania GSK și-a restructurat modelul de distribuție pe piața din România, pentru trei dintre produsele sale (Avodart, Seretide şi Tyverb), trecând de la distribuţia clasică prin distribuitori independenţi la una de tipul Direct to Pharmacy (Europharm). Astfel, compania a a stabilit de cote de furnizare, atât la nivelul pieței din România, în ansamblu, cât și la nivelul fiecărei farmacii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică