« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

CSA a publicat proiectul de Norme privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor
13.04.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comunicat CSA:

„Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a finalizat proiectul de Norme privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor si il supune dezbaterii publice pe website-ul propriu, www.csa-isc.ro, sectiunea Legislatie / Proiecte legislative.
Acest proiect este al treilea act normativ elaborat de CSA in aplicarea Legii nr.260/2008, dupa Normele privind autorizarea asiguratorilor pentru incheierea asigurarii obligatorii a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor (puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.23/2008 si publicate in Monitorul Oficial) si Normele privind Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale – PAID (proiect care a fost deja supus dezbaterii publice).

Elaborarea de catre CSA a normelor nu reprezinta insa singura conditie pentru ca Legea nr. 260/2008 sa poata fi aplicata. Pentru implementarea acesteia sunt necesare, totodata, infiintarea PAID, precum si modificarea legislatiei actuale, de catre institutiile competente, in sensul imbunatatirii mecanismelor necesare autorita?ilor locale pentru asigurarea unui flux de informa?ii coerent ?i continuu catre pool.

In acest context, evidentiem faptul ca, fiind o societate comerciala constituita prin asocierea societatilor de asigurare autorizate sa incheie AOL, PAID se poate infiinta doar dupa ce actionarii asiguratorilor interesati de aceasta asociere vor aproba, in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor, cu cat participa fiecare la capitalul pool-ului.”

Proiect de Norme >>

 
Secţiuni: Asigurări, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD