Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Concursul de admitere la studii universitare de doctorat 2015-2016. UPDATE: Rezultatele
21.09.2015 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

21 septembrie 2015: Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara a dat publicității vineri, 18 septembrie 2015, rezultatele concursului de admitere la studii universitare de doctorat.

***

4 septembrie 2015: Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara a dat publicității Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de doctorat, pentru anul unviersitar 2015-2016, semnat de prof. univ. dr. Viorel Pașca – Directoul Școlii doctorale.

Concursul de admitere la doctorat pentru domeniul de studii Drept se organizează în următoarele subdomenii de specializare, aferente fiecărui conducător de doctorat:
1. Ştiinţe penale – prof. univ. dr. Viorel Pașca, directorul Școlii Doctorale;
2. Drept civil şi drept comercial – prof. univ. dr. Radu I. Motica;
3. Drept administrativ – prof. univ. dr. Anton Trăilescu;
4. Drept comercial; Drept financiar şi fiscal – prof. univ. dr. Radu Bufan;
5. Drept internaţional public – prof. univ. dr. Valentin Constantin;
5. Drept comercial – prof. univ. dr. Lucian Bercea.

Pentru anul universitar 2015/2016 sunt scoase la concurs 3 locuri la doctorat în regim fără taxă şi 15 locuri cu taxă. La concursul de admitere la doctorat au dreptul să participe numai absolvenți cu diplomă de master sau echivalentă acesteia, indiferent de anul absolvirii. Programele de studii absolvite de candidat trebuie să fie acreditate sau autorizate provizoriu. Înscrierea la doctorat este condiţionată de absolvirea unui masterat în acelaşi domeniu de studii sau într-un domeniu de studii apropiat celui de doctorat. Excepție de la acest caz pot face doar doctoratele pe teme interdisciplinare, care se organizează în cotutelă.

Înscrierea la concursul de admitere la doctorat la Școala Doctorală a Facultății de Drept a UVT se face în perioada 7-11 septembrie 2015, orele 9:00-14:00, la Biroul de Studii Doctorale al UVT, str. Paris nr. 1, et. I.
Dosarul de admitere la doctorat cuprinde următoarele:
a. Fişa de înscriere (formularul tip se ridică de la Biroul de Studii Doctorale)
b. Certificatul de naștere (copie legalizată)
c. Certificatul de căsătorie (copie legalizată) sau actul care atestă schimbarea numelui (dacă este cazul)
d. Cartea de identitate (copie xerox)
e. Diploma de bacalaureat (copie legalizată)
f. Diploma de licență, foaia matricolă sau suplimentul la diplomă (copie legalizată)
g. Diploma de master sau echivalentă a acesteia, foaie matricolă sau suplimentul la diplomă (copie legalizată), respectiv adeverință de absolvire a masterului pentru absolvenții anului în curs
h. Curriculum vitae;
i. Lista lucrărilor științifice publicate și a manifestărilor științifice la care candidatul a participat (dacă este cazul)
j. două fotografii tip buletin de identitate.

Pentru înscrierea la doctorat candidatul trebuie să prezinte un certificat de competență lingvistică (minimum nivel B2, după Cadrul European de Referință a Limbilor) într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză, germană – opțiunea pentru altă limbă trebuie justificată prin specificul proiectului de cercetare).

Concursul de admitere la doctorat la Școala Doctorală a Facultății de Drept a UVT se desfășoară în data de 17 septembrie 2015, orele 13:00.

Comisia de examinare este compusă din:
a. Conducătorul de doctorat – preşedinte;
b. decanul Facultății de Drept a UVT sau un reprezentant al acestuia care deține calitatea de conducător de doctorat;
c. Directorul Școlii doctorale a Facultății de Drept a UVT.

Concursul de admitere constă în:
a. Susţinerea proiectului de cercetare agreat de conducătorul de doctorat. Proiectul de cercetare trebuie să cuprindă tema aleasă, justificarea actualităţii şi importanţei cercetării, obiectivele şi metodele cercetării, structura lucrării, bibliografia accesată de candidat.
b. Un examen oral în faţa comisiei de examinare, din disciplina (subdomeniul de specializare) la care s-a ales tema de cercetare.

Fiecare probă este notată cu o notă cuprinsă între 1 și 10 de către fiecare membru al comisiei de examinare. Media de admitere este media aritmetică a notelor acordate de către fiecare membru al comisiei de examinare. Media minimă de admitere este 8 (opt). Candidații sunt clasificați în ordinea mediilor de admitere, în limita locurilor scoase la concurs de către fiecare conducător de doctorat. Un candidat nu poate fi declarat admis fără acordul conducătorului de doctorat.

Rezultatele examenului de admitere la doctorat se afișează în data de 18 septembrie 2015. Contestaţiile candidaţilor pot fi formulate în data de 21 septembrie 2015, orele 8:00-16:00, și se pot referi exclusiv la vicii de procedură. Nu pot fi formulate contestații împotriva rezultatului la examenul oral.

În vederea înmatriculării, candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget au obligaţia să depună, la momentul confirmării locului obținut, diploma de master (sau adeverinţa, pentru candidaţii care au promovat examenul de disertaţie în sesiunea 2014-2015) în original, la Biroul de Studii Doctorale.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Concursul de admitere la studii universitare de doctorat 2015-2016. UPDATE: Rezultatele”

  1. Aș mai face și eu un doctorat în drept internațional public sub îndrumarea domnului profesor Valentin Constantin, dorind să aflu tot ce se poate despre jus cogens/ius cogens! Mult succes candidaților!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate