« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Regulamentul nr. 44/2001 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala a fost modificat
14.04.2009 | , REFF & ASSOCIATES

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L93 din 7 aprilie 2009 a fost publicat Regulamentul nr. 280/2009 al Comisiei privind modificarea Regulamentului nr. 44/2001 al Consiliului privind competenta judicira, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala.

Comisia Comunitatilor Europene a adoptat Regulamentul nr. 280/2009 pentru a realiza o versiune consolidata, cuprinzand toate modificarile aduse pana in prezent Anexelor I, II, III si IV din Regulamentul nr. 44/2001 privind competenta judiciara, recunooasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala.

Modificarile aduse in trecut Regulamentului nr. 44/2001, referitoare la dreptul romanesc, ce se regasesc in prezent in varianta oficiala a formei consolidate, au in vedere competenta de solutionare a cererilor civile/comerciale, in cazul in care paratul nu este domiciliat pe teritoriul unui stat membru al UE; aceasta competenta este cea prevazuta la art. 148-157 din Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat.

Alte modificari se refera la competenta de solutionare a cererilor de incuviintare a executarii unei hotarari pronuntate intr-un alt stat membru, aceasta apartinand Tribunalului, iar competenta de solutionare a cererilor prin care se ataca hotararile referitoare la incuviintarea executarii silite revine Curtilor de Apel (acestea pot fi atacate prin procedura contestatiei in anulare sau a revizuirii).

Pentru STIRI.JURIDICE,

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD