Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Robert Cazanciuc a participat la lucrările Consiliului UNBR
07.09.2015 | JURIDICE.ro

Ministerul Justiției a dat publicității sâmbătă, 5 septembrie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la lucrările Consiliului UNBR, desfășurate la Eforie Nord.

Robert Cazanciuc: „Cooperarea permanentă cu instituțiile din cadrul sistemului justiției, dar și cu profesiile ‎juridice reprezintă, pentru Ministerul Justiției, o prioritate în încercarea de a ne atinge unul din obiectivele fundamentale fixate la preluarea mandatului: creșterea încrederii cetățenilor în actul de justiție. Profesia de avocat are un rol important în actul de justiție, fiind în permanentă legătură cu problemele justițiabililor. Prin dialogul constant am reușit să identificăm cele mai bune soluții atât pentru îmbunătățirea cadrului legislativ, dar și pentru rezolvarea problemelor pe care, inevitabil, le presupune activitatea zilnică a instanțelor astfel încât să oferim justițiabililor procese cât mai rapide și costuri cât mai reduse. Există rezultate foarte bune ale proiectului privind aplicarea Avizului nr. 16 privind relațiile dintre judecători și avocați ‎în vederea asigurării calității și eficienței justiției al Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, iar noi trebuie să găsim modalități de a aplica și în România astfel de programe. Evident, există situații în care punctele noastre de vedere sunt diferite, dar singura cale prin care putem să progresăm este cea a cooperării și a ajungerii la o soluție de compromis pentru că interesul comun al tuturor instituțiilor și profesiilor din sistemul judiciar este să avem reglementări clare și predictibile care să fie în beneficiul cetățenilor.”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.