Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PT-Ilfov. Omor. Propunere de arestare preventivă


8 septembrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

PT-Ilfov. Omor. Propunere de arestare preventivă. 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au dispus, la data de 6 septembrie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B. E. G. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, urmând a fi înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Parchetul Tribunalului Ilfov propunerea de arestare preventivă, în lipsă, a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, în noaptea de 3-4 septembrie 2015, în timp ce se afla în apartamentul unde locuia, situat în oraşul Bragadiru, inculpatul B. E. G. A. l-a lovit de mai multe ori pe fostul său ginere (victima B. M. M.) cu o vază în cap şi l-a sugrumat cu cinci coliere din material plastic, acte de violenţă ce au condus la decesul lui B. M. M.
Conform concluziilor provizorii medico-legale, moartea lui B. M. M. a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare. Victima prezenta şi o serie de leziuni traumatice (plăgi contuze epicraniene şi la nivelul feţei, fractură nazală, hematoame, echimoze, excoriaţii) care s-au putut produce prin loviri cu un corp dur, cu puţin timp anterior decesului în contextul procedurii ştrangulării.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor operativi de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov – Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică