Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere acordă titlul de Mediator de Onoare. UPDATE: Ceremonia de acordare a titlurilor
17.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

17 septembrie 2015: Consiliul de Mediere a dat publicității miercuri, 16 septembrie 2015, un comunicat cu privire la ceremonia de acordare a titlului Mediator de Onoare, ce a avut loc în Aula Bibliotecii Academiei Române.

Traian Băsescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu și Victor Voicu au devenit, din luna septembrie 2015, Mediatori de Onoare ai Corpului Profesional al Mediatorilor din Români, în urma Hotărârii emise de Consiliul de Mediere, autoritatea competentă în domeniul medierii.

Traian Băsescu: „Instituția Medierii este o instituție cheie în domolirea spiritelor agresive din societatea noastră…. Vă dau propriul meu exemplu: audieri la parchet, a mea și a doamnei Firea, 20 de parlamentari audiați, sute de ore de muncă a procurorilor care în loc să se ocupe de evaziune fiscală, se ocupă de acest caz, în care doi politicieni își aruncă vorbe la televizor. Vă promit ca îmi voi trimite avocații la un mediator și am să o chem pe doamna Firea la mediere.”

Victor Voicu, secretarul general al Academiei Române: „Există o curriculă de Educație Civică în Școala Românească. Și scrie acolo că este o disciplină opțională. Educația este opțională? Respectul față de oameni este opțional? Respectul față de mediu, față de colegi, față de Creator, dacă doriți… M-am uitat ce fac alții: disciplină obligatorie 12 ani, în Franța! Or fi simțind nevoie francezii să fie mai educați??? Succesul  medierii se construiește cu perseverență și prin educație. Iar educația este un proces complex, de lungă durată.”

Mugur Mitroi, președintele Consiliului de Mediere: „Hotărârea Consiliului de Mediere conferă titlul de Mediator de Onoare foștilor Președinți, actualului Președinte al României, precum și viitorilor Președinți ai României. Pentru că în calitate de mediator constituțional, Președintele României are misiunea de a fi un factor de echilibru în interiorul societății românești, un facilitator pentru o dezvoltare socială durabilă.”

dsc_2207

***

8 septembrie 2015: Consiliul de Mediere a dat publicității luni, 7 septembrie 2015, un comunicat cu privire la conferirea titlului de Mediator de Onoare.

Consiliul a hotărât acordarea titlului Mediatori de Onoare ai Corpului Profesional al Mediatorilor din România următorilor: Traian Băsescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu și Victor Voicu. Consiliul apreciază permanenta preocupare a acestora pentru comunicare și dialog, atât la nivel național, cât și internațional, iar Traian Băsescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu și Victor Voicu nu sunt doar importante repere academice și politice, ci și factori de echilibru în interiorul societății românești.

Evenimentul în cadrul căruia va avea loc conferirea titlurilor de Mediator de Onoare va avea loc în data de 16 septembrie 2015, ora 10:00, în Aula Bibliotecii Academiei Române. Mediatorii care doresc să participe se pot înscrie până la data de 11 septembrie 2015, trimițând un e-mail la adresa emilia.oprea@cmediere.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti