Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Vizita in SUA a procurorului General al Romaniei
15.04.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

 Comunicat Ministerul Public:

„Biroul de Informare Publica si Relatii cu Presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele :

In perioada 11-17 aprilie 2009, doamna Procuror General, Laura Codruta  Kövesi, efectueaza, la invitatia Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, o vizita la Washington D.C. si New York.

La data de 13 aprilie 2009, doamna Procuror General, Laura Codruta Kövesi, s-a intalnit cu Directorul Biroului Federal de Investigatii – F.B.I., domnul Robert S. Mueller .

Cu acest prilej Directorul F.B.I. a transmis aprecierile sale pentru eforturile Procurorului General al Romaniei in combaterea coruptiei si criminalitatii informatice precizand ca lupta impotriva coruptiei reprezinta principala prioritate si pentru F.B.I..
In cursul intrevederii domnul Robert S. Mueller a remarcat ca noua lege din Romania referitoare la retentia datelor personale poate fi contraproductiva in continuarea investigarii cu succes, in special a infractiunilor informatice.

La intalnire au mai participat si reprezentanti ai sectiilor F.B.I. de contra-terorism, criminalitate informatica si combatere a coruptiei. In acest context, Directorul Adjunct al Diviziei F.B.I. de Combatere a infractionalitatii informatice, domul Shawn Henry, a catalogat relatiile de colaborare cu autoritatile romane in domeniu drept excelente, considerandu-le un model de urmat si in cazul altor tari.

In cursul aceleasi zile, doamna Laura Codruta  Kövesi a vizitat si  Diviziile pentru narcotice si pentru agentiile de aplicare a legii din cadrul Departamentului de stat al S.U.A.

In cadrul acestor intalniri au fost subliniate bunele si constantele relatii de colaborare si parteneriat dintre unitatile Ministerului Public din Romania si autoritatile judiciare americane, in special in combaterea criminalitatii organizate si a coruptiei.

Astazi, 14 aprilie 2009, Procurorul General al Romaniei va efectua o vizita oficiala la Departamentul de Justitie al SUA, in cadrul careia se va intalni cu domnul Eric Holder, Procurorul General al SUA, precum si cu sefii departamentelor de criminalitate informatica, proprietate intelectuala, integritate publica si cooperare internationala.

La data de 16 aprilie 2009, va avea loc la New York, o intalnire  cu fostul Procuror General al SUA, domnul Michael Mukasey, cu procurori din cadrul unitatii anticoruptie ai districtului New York, precum si cu judecatori din cadrul aceluiasi district.”

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.