Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Trei judecători sancționați disciplinar de CSM
10.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 9 septembrie 2015, un comunicat cu privire la sancţionarea disciplinară a magistraţilor Datcu Camelia, judecător în cadrul Judecătoriei Giurgiu, Sărmăşanu Georgeta, judecător în cadrul Judecătoriei Fălticeni, şi Toth Ştefan Ovidiu, judecător în cadrul Tribunalului Alba.

Secţia pentru judecători a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva celor trei judecători și a aplicat următoarele sancțiuni:
1. Datcu Camelia, judecător în cadrul Judecătoriei Giurgiu, “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ – “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…“;
2. Sărmăşanu Georgeta, judecător în cadrul Judecătoriei Fălticeni, “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) raportat la art. 991 din acelaşi act normativ – exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă“;
3. Toth Ştefan Ovidiu, judecător în cadrul Tribunalului Alba, “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 lunipentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – “încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii“.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti