Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Asigurari fictive. Trimitere in judecata pentru inselaciune si fals
17.04.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatei ION MIHAELA in sarcina careia s-au retinut trei infractiuni de inselaciune (din care doua in forma continuata) si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada noiembrie 2005 – august 2007, inculpata Ion Mihaela, in calitate de agent de asigurare al S.C. ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A., printr-o complexa actiune de inducere in eroare, prin folosirea unor mijloace frauduloase, a obtinut pentru sine, in mod injust, sumele de 2.799.244 euro, 11.900 USD si 70.000 RON, fiind inselate un numar de 109 persoane. De asemenea, in perioada ianuarie-noiembrie 2008, in aceeasi modalitate, a obtinut pentru sine, in mod injust, suma de 25.500 euro de la alte doua persoane.

In concret, inculpata Ion Mihaela a vandut persoanelor respective un produs financiar fictiv tip asigurare-investitie, modificand totodata unele caracteristici ale acestui produs pentru a crea aparenta garantarii unor randamente de peste 100% pe an.

Pentru a castiga increderea investitorilor, in realizarea activitatii infractionale, inculpata s-a folosit de renumele SC Allianz Tiriac Asigurari prin utilizarea unor inscrisuri care purtau insemnele formale ale societatii, precum si chitante, extrase de cont, formulare tip polite de asigurare care atestau in mod nereal obtinerea unor sume de bani ca urmare a investitiilor facute.

La data de 17 martie 2009, inculpata a fost retinuta de procurorii anticoruptie pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 18 martie 2009, Tribunalul Municipiului Bucuresti a dispus arestarea acesteia pe o perioada de 29 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

BIROUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE”

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.