Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Intalnirea dintre Catalin Predoiu si personalul din Justitie ref. drepturile salariale. UPDATE: Concluziile intalnirii
16.04.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, s-a intalnit miercuri, 15 aprilie 2009, cu presedintii curtilor de apel pentru a le explica de ce nu pot fi platite salariile restante personalului auxiliar. Acestia sunt nemultumiti din cauza ca nu le este acordat dreptul castigat in instanta, prin care Guvernul trebuie sa esaloneze salariile restante pe o perioada de 18 luni.

Sindicatul National al Consilierilor din Serviciile de Probatiune a pichetat sediul Ministerului Justitiei, cerand eliminarea discriminarii salariale dintre diferitele categorii profesionale din justitie, dar si din cadrul aceleiasi categorii de personal.

La miting au participat peste 600 de grefieri, arhivari si soferi din intreaga tara.

UPDATE 16 aprilie 2009. Comunicat MJLC:

„Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, s-a intalnit miercuri, 15 aprilie, cu presedintii Curtilor de Apel din Bucuresti si din tara pentru a discuta problemele financiare din sistem.
 
Referitor la plata sporurilor conform Ordonantelor 75 si 225/2008, ministrul Justitiei a explicat ca situatia economica actuala impune o reesalonare a acestor plati, din cauza lipsei fondurilor necesare.
 
In ce priveste plata sporului pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, a fost explicat faptul ca MJLC nu a putut efectua plata catre toate categoriile din cadrul sistemului in luna martie, ci numai catre acele persoane care au obtinut hotarari judecatoresti executorii, din cauza unor constrangeri din partea Ministerului Finantelor Publice.
 
Dl Catalin Predoiu a afirmat ca este posibila stabilirea unui pachet de masuri rational si a ajungerea la un acord asupra acestora in urmatoarele 2-3 saptamani.

Concluzia intalnirii a fost ca este necesara o reglementare echitabila si nediscriminatorie a salarizarii in sistemul judiciar, care sa clarifice problema sporurilor pentru toate categoriile din sistem. In acest moment, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti nu are inca un astfel de proiect finalizat. Urmeaza ca guvernul sa decida in urmatoarea perioada daca regulile privind salarizarea personalului din justitie vor fi stabilite printr-o lege speciala sau daca acestea vor fi cuprinse intr-o lege unica de salarizare a intregului sector bugetar.
 
Reprezentantii ministerului are intalniri in cursul zilei de joi atat cu reprezentantii sindicatelor, cat si cu Prim Grefierii de la Curtile de Apel.”

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.