Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PCA Oradea. Înșelăciune, uzurpare de calități oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals. Arestare preventivă


12 septembrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Camelia ENACHE
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

PCA Oradea. Înșelăciune, uzurpare de calități oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals. Arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatei M. D. E. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. În cursul zilei de 8 septembrie 2015, inculpata fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Oradea, care a dispus arestarea preventivă a inculpatei pentru 30 de zile.

În referatul de arestare preventivă, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 2013 – iulie 2015, inculpata M. D. E. a indus în eroare 12 persoane vătămate, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, în scopul obţinerii unui folos patrimonial injust, cauzându-le acestora o pagubă totală de 232.103 euro, nerecuperată.
În concret, inculpata, în unele situaţii, prin uzurparea calităţii de executor judecătoresc, a indus în eroare persoanele vătămate, cu ocazia participării la licitaţii publice privind vânzarea silită a unor imobile, aceasta falsificând procese-verbale de licitaţie, prin care persoanele vătămate ar fi fost declarate câştigătoare ale licitaţiilor. În schimb, persoanele vătămate au înmânat inculpatei sumele de bani reprezentând preţul pretinselor vânzări, care au fost însuşite de către inculpată.

În documentarea activităţii infracţionale, în cauză, au efectuat activităţi de cercetare penală de către ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, procurorii beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Camelia Enache

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro