Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Drepturile femeii. O carte remarcabila
17.04.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sediul Organizatiei Natiunilor Unite din New York a gazduit lansarea cartii Drepturile femeii: de la universal la regional in drepturile omului – Eseuri in onoarea judecatorului Bhagwati, informeaza Institutul Cultural Roman de la Ney York.

Dedicat uneia dintre cele mai proeminente figuri ale justitiei mondiale, prezente la eveniment, acest volum trilingv aparut la Editura Universitatii din Bucuresti a fost coordonat de prof. univ. dr. Iulia Motoc si cuprinde peste 20 de texte analitice si tot atitea perspective asupra drepturilor femeii, in Romania si in lume.

Aparuta in 2009 la Editura Universitatii din Bucuresti, cu sprijinul EMA Venetia, aceasta culegere contine texte scrise dintr-o gama variata de perspective (diplomatica, politica, sociala, antropologica, medicala etc.), abordind, printre altele: debutul feminismului in Romania, drepturile femeii in situatii de conflict, violenta domestica, relatia dintre drepturile femeii si religie, dar si – surprinzator – cea dintre moralitatea drepturilor omului si ideea crestina a iubirii neconditionate, exprimata in filmul Moartea domnului Lazarescu. Printre autorii materialelor din volum se numara, pe linga autoare, Roberta Anastase, Ionela Baluta, Andreea Marin Banica (prezenta la evenimentul lansarii de la ONU pentru a-si expune contributia), Mihaela Geoana, Georgeta Ghebrea, Dana Jianu, Hadas A. Leffel, Claudia Moarcas-Costea, Ecaterina Morar, Shashi Tharoor, Elena Zamfir.

Iulia Motoc, autoarea volumului, este nu doar primul si cel mai tanar raportor din istoria ONU, ci si unul dintre cei mai recunoscuti experti in drepturile omului. Aceasta initiativa publicistica vine ca o consecinta logica a preocuparilor ei in domeniu. Absolventa a Facultatii de Drept din Bucuresti si doctor in drept international si filosofie, Iulia Motoc este unul dintre cei mai proeminenti profesori de drept international din lume si directorul singurului master european de drepturile omului, EMA, din Venetia. Experienta ei indelungata, materializata prin numeroase studii, rapoarte specializate si publicatii in strainatate la cele mai prestigioase edituri, i-a adus un binemeritat loc in Comitetul Drepturilor Omului al ONU, unde este astazi membru al Biroului director.

In momentul de fata, Iulia Motoc are in pregatire mai multe volume: Le droit international durant le communisme reel, care va fi publicat la Sorbona anul viitor, Cinema and human rights, Cambridge University Press si Despre democratie in Europa reunificata care va fi publicat in Franta si in Romania.

Reputatiei Iuliei Motoc i se datoreaza si prezenta insemnata de la lansare. Alaturi de Secretarul adjunct ONU, Kiyo Akasaka, directoarea UNICEF Ann Venneman,13 ambasadori, 10 dintre cei 18 membri ai Comitetului Drepturilor Omului al ONU din care face parte si Iulia Motoc (printre care Yuji Iwasawa, Zonke Majodina, Sir Nigel Rodley, Rafael Rivas Posada, Abdelfattah Amor, Jose Sanchez Cerro), Andreea Marin Banica, Ambasador UNICEF al Bunavointei, in public s-au mai aflat, venita special, liderul miscarii pentru drepturile femeii din America, Dorchen Leuthold, dar si scriitorul Norman Manea, printesa Marina Sturdza si directorul ICRNY, Corina Suteu.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.