Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Examenul de primire în profesia de avocat 2015. Proba scrisă. Subiectele și baremele. UPDATE: Soluționarea contestațiilor


18 septembrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Admitere în profesii juridice, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

18 septembrie 2015: Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității vineri, 18 septembrie 2015, baremele de corectare modificate în urma soluționării contestațiilor la proba scrisă susținută pe 14 septembrie 2015 în cadrul examenului de primire în profesia de avocat.

Bareme corectate:
:: Stagiari: Grila nr. 1, Grila nr. 2, Grila nr. 3, Grila nr. 4
:: Definitivi: Grila nr. 1, Grila nr. 2, Grila nr. 3, Grila nr. 4

De asemenea, UNBR a publicat și procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la barem, semnat de av. dr. Traian Briciu – Președintele Comisiei Naționale de Examen.

Comisia Națională de Examen a efectuat următoarele modificări:

1. În baza opiniei majoritare a membrilor Comisiei, se admit contestaţiile la următoarele întrebări de la disciplina „Drept civil” – stagiari:

a. Întrebarea de la Grila 1 (24), Grila 2 (27), Grila 3 (29), Grila 4 (28)

La această întrebare se consideră corectă indicarea:
– literelor b) și c), sau
– numai a literei c).

Se acordă un (1) punct la această ȋntrebare candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns literele b) şi c), precum şi candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns numai litera c).

b. Întrebarea de la Grila 1 (31), Grila 2 (31), Grila 3 (22), Grila 4 (31)

Această întrebare se anulează.

Se acordă un (1) punct la această ȋntrebare tuturor candidaților.

2. În baza opiniei majoritare a membrilor Comisiei, se admit contestaţiile la următoarea întrebare de la disciplina „Drept procesual civil – stagiari:

Întrebarea de la Grila 1 (46), Grila 2 (58), Grila 3 (44), Grila 4 (57)

La această întrebare se consideră corectă indicarea:
– literelor b) şi c), sau
– numai a literei b).

Se acordă un (1) punct la această întrebare candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns literele b) şi c), precum şi candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns numai litera b).

3. Se resping toate celelalte contestaţii la baremul de evaluare, formulate de candidaţii care s-au prezentat la proba de examen din data de 14 septembrie 2015.

4. Se validează baremul de evaluare, rectificat în conformitate cu menţiunile de la punctele 1-2 de mai sus, care se va publica prin afişare la uşa clădirilor de examen şi a centrelor de examen ale I.N.P.P.A., precum şi prin postare pe paginile web ale centrelor de examen ale I.N.P.P.A şi U.N.B.R.

5. În baza baremului rectificat conform prevederilor de mai sus se va proceda la evaluarea lucrărilor de examen din data de 14 septembrie 2015. Afișarea rezultatelor obținute de candidații care s-au prezentat la examenul de admitere în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar şi pentru dobândirea calității de avocat definitiv) din data de 14 septembrie 2015 se va realiza cel mai târziu în data de 21 septembrie 2015.

***

14 septembrie 2015: Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității luni, 14 septembrie 2015, subiectele și baremele la proba scrisă tip grilă din cadrul examenului de primire în profesia de avocat 2015.

Potrivit unui anunț al UNBR, contestaţiile la baremul probei de examen din data de 14 septembrie 2015 vor putea fi formulate până cel târziu marţi, 15 septembrie 2015, ora 15:00.

Contestaţiile se vor putea depune:
– personal, la adresa centrului de examen la care a susţinut examen candidatul;
– prin fax la numărul: 021-330.12.97;
– prin e-mail la adresa: office@inppa.ro.

Formularul de contestație este disponibil aici.

Subiecte stagiari:
:: Grila 1
:: Grila 2
:: Grila 3
:: Grila 4

Bareme stagiari:
:: Grila 1
:: Grila 2
:: Grila 3
:: Grila 4

Subiecte definitivi:
:: Grila 1
:: Grila 2
:: Grila 3
:: Grila 4

Bareme definitivi:
:: Grila 1
:: Grila 2
:: Grila 3
:: Grila 4

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro