Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Robert Cazanciuc a participat la deschiderea noului an școlar la Centrul de Detenţie Craiova
15.09.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 14 septembrie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la deschiderea noului an școlar la Centrul de Detenţie Craiova.

Robert Cazanciuc: „Am ales să particip la deschiderea anului școlar într-un centru aparținând Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a încerca să atragem atenția, și în acest fel, asupra unor realități mai puțin cunoscute. Cel mai tânăr elev, în vârstă de 15 ani, este înscris în clasa I, iar cel mai mare are 25 de ani și este înscris în clasa a XI-a. Există subiecte complicate pe care societatea este preocupată să le dezbată în acest moment, toți suntem apăsați de propriile griji și probleme, dar nu trebuie să trecem cu vederea lecția pe care acești peste 100 de tineri din Centrul de Detenție Craiova o oferă.
Lipsa educației, motivată în multe cazuri de lipsa posibilităților materiale, poate crea tragedii. Fiecare dintre cei aflați în acest centru ar fi avut poate o altă șansă în viață dacă ar fi putut urma cursul școlar firesc al oricărui copil, dacă ar fi avut ocazia să învețe nu numai să scrie, să citească, dar și să primească un set de valori morale, să afle ce înseamnă respectarea legii și ce consecințe poate avea nerespectarea ei.
Rolul sistemului penitenciar nu este acela de a izola permanent de societate oamenii care au încălcat legea, de a-i închide în spatele unor ziduri înalte, ci acela de a încerca să-i reeduce și să-i pregătească, pentru ca atunci când se reîntorc în mijlocul comunității să aibă mai multe șanse de reintegrare.
La nivelul societății avem nevoie să investim în școli, spitale, drumuri, și uităm, sau chiar refuzăm, să înțelegem că este nevoie în același timp să investim și în sistemul penitenciar. Aceste investiții sunt necesare nu doar pentru că în multe cazuri condițiile de detenție sunt la limita umanității, ci și pentru că în lipsa banilor și a personalului va fi dificil să vorbim despre reintegrarea persoanelor condamnate.
Colaborăm foarte bine cu Ministerul Educației și datorită acestui parteneriat, în fiecare an, în sistemul penitenciar, sunt peste 2.000 de absolvenţi ai cursurilor de instruire școlară.
Evident, nu vom reuși să schimbăm peste noapte ce nu s-a făcut 25 de ani, dar sunt pași importanți pe care îi facem. În toate aceste demersuri avem nevoie și de susținerea societății, iar această susținere nu poate să vină decât dacă noi demonstrăm că ne facem datoria, că prin munca dumneavoastră acești tineri au o șansă și nu reprezintă un pericol pentru societate.
În această primă zi a noului an școlar, vreau să urez succes elevilor și educatorilor, deopotrivă, pentru că succesul nu vine decât prin efortul conjugat al tuturor.
Și pentru că astăzi este sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci aș lansa tuturor elevilor si profesorilor invitația de a vizita mausoleele de la Soveja, Mărăști și nu numai, pentru a înțelege ce înseamnă lupta tinerilor pentru idealuri.”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.